PRVI IZ REGIONA: Čadež na čelu Odbora Evrokomore

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PRVI IZ REGIONA: Čadež na čelu Odbora Evrokomore

  Predsedništvo Evrokomora (Eurochambres) nominovalo je Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije, za predsedavajućeg Odbora za digitalizaciju najveće evropske poslovne mreže koja okuplja komore iz 43 zemlje i zastupa 20 miliona poslovnih ljudi.

  Čadež će tako biti prvi predstavnik komore iz Srbije i Zapadnog Balkana koji će voditi jedan odbor Evrokomora. Odluku Predsedništva saopštio je u Briselu Kristof Lajtl, prvi čovek austrijske i Evrokomore na skupu o budućnosti evropskih komora.

  “Ovo je veliko priznanje i za mene lično i za Privrednu komoru Srbije i najbolja potvrda da da ono što radimo, posebno u oblasti digitalizacije komorskih usluga i podrške kompanijama da se digutalno transformišu, radimo u najboljem interesu naše privrede i na način na koji to čine komore najrazvijenijih zemalja”, izjavio je Čadež.

  Čadež je tokom dvodnevnog boravka Briselu, kao jedini predsednik komora Zapadnog Balkana, prisustvovao i radnom ručku Predsedništva Evrokomora, koje čine čelni ljudi najuticajnijih komora Evrope, sa evropskim komesarom za proširenje Johanes Hanom, a razgovarao je i sa Kristijanom Danijelsonom, generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju.

  Kao predsednik PKS i predsednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke, Čadež, u razgovorima sa evropskim zvaničnicima ukazao je na potrebu i značaj jačanja pozicije i većeg uključivanja poslovne zajednice u realizaciju Strategije za Zapadni Balkan kroz projekte foruma i sprovođenje mera za stvaranje zajedničkog regionalnog tržišta.

  “Bolji pristup finansijama, snažnija podrška razvoju preduzetništva i digitalnoj trasformaciji, obezbeđivanje u pojedinim oblastima tretmana kakve imaju i kompanije EU, ne čekajući zatvaranje svih poglavlja, bio bi dodatni impuls našim privredama – ohrabrio bi poslovnu zajednicu Zapadnog Balkana na evropskom putu”, smatra Čadež, navodi se u saopštenju.

  Posebno je istakao značaj i ulogu zajedničke regionalne privredne komore u Trstu i njenih članica.

  Izvor: Agencije

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE