Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bugarski sud dao ZELENO SVETLO za „Turski tok“

  Saudijski konzorcijum Arkad ostaje graditelj „Turskog toka“ kroz Bugarsku, odlučio je Vrhovni administrativni sud u Sofiji, što znači da je sud dao „zeleno svetlo“ za gradnju tog gasovoda.

  Tročlano veće Vrhovnog administrativnog suda poništilo je žalbu na odluku Komisije za zaštitu konkurencije o izboru izvođača radova na projektu izgradnje bugarskog dela „Turskog toka“, što znači da je sud faktički odobrio izgradnju tog gasovoda kroz ovu državu, prenosi Politika navode bugarskih medija.

  Sud je posebno skrenuo pažnju da je odbio da razmatra žalbu konzorcijuma „Gasni razvoj i proširenje u Bugarskoj“ i prekinuo razmatranje celog slučaja.

  Kako navodi list, time je rešen spor između ova dva konzorcijuma o podeli učešća u izgradnji gasovoda od Turske sve do granice Bugarske sa Srbijom.

  U obrazloženju sudske odluke navodi se i da je jedan od tri potencijalna izvođača bugarskog konzorcijuma odlučio da se povuče iz cele priče, te je naveo da je žalba koju je podneo taj konzorcijum protiv odluke Komisije za zaštitu konkurencije nemoguća za razmatranje zbog nedostatka volje svih učesnika Konzorcijuma za kasaciju.

  Na ovu odluku druga strana može da se žali Vrhovnom upravnom sudu, privatnom žalbom, u roku od sedam dana od dana slanja ovog obaveštenja, piše u odluci suda.

  Iako bi ovo trebalo da bude garancija da će Bugari uskoro krenuti s gradnjom, jer od njih zavisi i sudbina Srbije, upućeni navode da za sada nema vesti kada bi gradnja gasovoda u Bugarskoj mogla da počne.

  Izvor: Politika

  Foto: Gazprom

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE