BUDUĆNOST? Pinterest platio 90 MILIONA da otkaže zakup kancelarija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BUDUĆNOST? Pinterest platio 90 MILIONA da otkaže zakup kancelarija

  Kako ocenjuju američki mediji, ovo je jedan od najznačajnijih poteza koje je jedna tehnološka kompanija napravila u vreme pandemije koronavirusa.

  Društvena mreža Pinterest otkazala je zakup kancelarijskog prostora, a da bi to uradila morala je da plati čak 90 miliona dolara. Oko 45,000 kvadratnih metara kancelarijskog prostora u San Francisku nalazi se u blizini njihove centrale, a ugovor za zakup potpisan je prošle godine.

  “Dok analiziramo kako će se radni prostor promeniti u post-kovid vremenu, posebno smo skoncentrisani na naše buduće zaposlene i gde ćemo ih smestiti,” napisao je Tod Morgenfeld finansijski direktor Pinteresta u saopštenju objavljenom u petak i dodao da će im ovakva situacija omogućiti da zaposle ljude sa širim dijapazonom znanja i iskustva.

  San Francisko i Kalifornija generalno se nalaze u nezavidnom položaju jer poslednjih šest meseci tehnološke kompanije poput Tvitera i Slack Techologies zatvaraju svoje kancelarije prihvativši “mobilni” način rada, a i mnogi zaposleni u poslednje vreme napuštaju grad.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE