Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Budimo kao Mile, iako smo Srbi: Stolar Mile i lekcija humanosti

  Zarada se meri samo srećom, poručuje stolar Mile koji je od svog imena i  radionice u Rekovcu kod Beočina humanošću uspeo da stvori sada već prepoznatljiv brend.

  Za dve godine iz njegove stolarske radionice izašlo je više od 1.100 stolica za hranjenje beba, još 400  je u izradi, opremljena su tri vrtića, a pomoć je ukazana i mnogim porodicama čija deca imaju zdravstvenih tegoba – i sve to potpuno besplatno, bez naplaćenog dinara.

  „Mi smo podstanari, rekao sam supruzi – da smo naplaćivali te stolice, mogli smo kupiti stan. Ipak, ono što smo zaradili neprocenljivo je.  Ta stolica nije samo obična stolica za hranjenje beba, ona  je ključ mnogih domova, gde smo mi sada rado viđeni gosti. Stolica je prilagođena tome da i majka može da sedi dok hrani dete, a ne da bude ta koja će samo da trči, donosi i prinosi.  Ukrali su nam nedelju, kada treba da sedi cela porodica za stolom. Ta stolica je tu da zbližava porodicu u ovim burnim vremenima kada svoju decu ne stižemo ni da vidimo“, objašnjava Mile šta je to što ga podstiče i gura.

  A, kaže, sve je počelo kada su ga naljutile i iritirale cene opreme za bebe.

  „Komšinica mi se porodila i shavtio sam koliko je sve to skupo. Rekao sam supruzi:   Sada ću da postavim nešto na Facebook profil. Uradiću sve besplatno, kome treba stolica za hranjenje bebe, ja ću je pokloniti. To je planulo za dva dana. Stiglo mi je više od 200 poruka u inbox i moj Facebook profil se srušio, pa smo napravili i zvaničnu stranicu. Sada naša stranica na Facebooku ima više od 50.000 pratilaca, a imamo i sajt www.stolarmile.com“.

  Svoju akciju ne vezuje samo za Srbiju, proširio je i na region, pa na njegovim stolicama sada hrane i be u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Makedoniji. Mile, kaže da su mu u susret izašle i brojne kompanije i njih i svoje kolege stolare poziva da pomognu i nastave njegovu akciju.

  „Ako mogu ja,  mogu svi. Mnogo jače firme i mnogo jači i bogatiji od mene mogu to da naprave i da poklone. Ako sam ja za dve godine poklonio i napravio više od 1.100, pa mogu i oni za 10 dana da poklone 5 to je dovoljno. Odazvalo se dosta firmi koje su pomogle donaciom materijala, Fondacija Divac je obezbedila i mašinu. Puno firmi i društvenih i privatnih se odazvalo da mi izađu u susret, jer su prepoznali da radim, ovo nije samo priča ovo je rad, čist rad“, ponosan je Mile, a ima i na šta. Poziva i sve koji požele da budu gosti u njegovoj radionici, pomognu u „rasturanju paleta, a za trud će biti nagrađeni i ugošćeni ručkom.

  Mile nema nameru da posustane – „Ja ne znam šta može da me zaustavi, dok me noge drže i ruke služe ja neću stati“, poručuje stolar zvani humanost.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Komentari

  • Nevena

   Iako smo Srbi???? Sram Vas bilo!!!

  • Vesna

   Sta znaci to "iako smo Srbi"? To bi bilo ovako: Iako ste BIZLife, mi vas citamo! Ne razumem, vodite racuna kako se izrazavate i koja je konotacija napisanog, kada se vec bavite novinarstvom!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE