Budi se avio-saobraćaj ali javlja se nova pretnja za profitabilnost

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Budi se avio-saobraćaj ali javlja se nova pretnja za profitabilnost

  Avio kompanije su prošlog meseca snizile cene karata za domaće letova u proseku za 23 odsto, objavilo je Međunarodno udruženje avio prevoznika (IATA) i upozorilo da popusti nakon pandemije predstavljaju dodatnu pretnju profitabilnosti.

  U maju je domaći putnički avio saobraćaj porastao za 30 odsto na globalnom nivou sa vrlo niskog nivoa u aprilu, kada je gotovo cela industrija morala da prizemlji svoje putničke avione zbog pandemije koronavirusa, saopštila je IATA.

  Ipak, avio kompanijama je potreban novac zbog krize i žele da podstaknu putnike da putuju nudeći niske cene karata, rekao je glavni ekonomista IATA-e Brajan Pirs, koji očekuje „dosta teška vremena za avio kompanije”.

  U Evropi su niskobudžetne avio kompanije, uključujući Wizz Air i Ryanair, najavile da očekuju da će preuzeti deo poslovanja konkurenata koji pružaju kompletnu uslugu u vremenu oporavka temeljenog na popustima.

  Na azijskim tržištima, koja su među prvima pogođena, sada se situacija postupno poboljšava, saopštila je IATA. Kineski, južnokorejski i vijetnamski domaći saobraćaj vratio se na 25 odsto prometa od prošle godine.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE