Brnabić: Etihad i Fijat se ne povlače iz Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brnabić: Etihad i Fijat se ne povlače iz Srbije

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da avio-kompanija “Etihad” ni na koji način nije stavila do znanja da će se povući iz strateškog partenrsta sa “Er Srbijom”, i da će ugovor o koncesiji za Aerodrom “Nikola Tesla” biti poznat javnosti od septembra.

  Brnabić je u Skupštini Srbije, gde odgovara na pitanje poslanika, ocenila da je “Er Srbija” “zdrava” i da “posluje po svim planovima”.

  “Er Srbija posluje po svim planovima, ali se takmiči na konkurentnom tržištu i donosi neke odluke koje nisu popularne, ali ona je zdravo i dobro ne brinite”, rekla je premijerka na pitanje poslanika Nove stranke Zorana Živkovića koga je zanimalo da li “Etihad” odlazi iz Srbije.

  Brnabić je dodala da ipak ne može da zna planove privatne kompanije, ali da je “Er Srbija” sposobna da u svakom trenutku nađe novog strateškog partnera.

  Prema njenim rečima, “Er Srbija” je u odnosu na 2013. godinu povećala broj putnika za 90 odsto, a prevoz putnika za 23 odsto.

  Brnabić je kazala da će ugovor o koncesiji za Aerodrom “Nikola Tesla” biti dostupan javnosti nakon što bude završen u potpunosti finansijski posao oko koncesije, što bi trebalo da bude u septembru.

  “Tek kada se finansijski završi ovaj posao, tada je moguće u celosti objaviti ugovor, ali pre toga elementi ovog ugovora će biti registrovani u registru javnih ugovora što treba da se dogodi do 21. aprila ove godine”, rekla je Brnabić, takođe odgovarajući na Živkovićevo pitanje.

  “Napravljen je tender za koncesiju kakav u Srbiji nije viđen, toliko je transparentan, izabran je francuski Vansi, najbolja svetska kompanija u tom poslu koja će investirati 1,461 miliona evra”, rekla je Branbić.

  Ona je kazala da će u septembru u državni budžet biti uplačen 501 milion dinara od toga.

  Brnabić je kazala i da se kompanija “Fijat” ne povlači iz Kragujevca, i da se radi na novom ugovoru koji će za razliku od prethodnog “voditi računa o interesu građana Srbije”.

  I pitanje o “Fijatu” je postavio Zoran Živković, koji nije bio zadovoljan odgovorima predsednice Vlade.

  On je kazao da mu premijerka nije odgovorila precizno da li se “Etihad” povlači, i da je njegovo pitanje bilo šta je zakonski osnov da ugovor o javnoj svojini bude tajan, a da je “potpuno besmisleno” da se to povezuje za izvršanjem finansijskih obaveza.

  “Mislim da ste promašili zicer!”, rekao je Živković premijerki povodom njene ocene da u njegovim pitanjima “nema istine”, a rekao je i da joj je “nabacio dobar volej”.

  “Konstatujem da Etihad ide, a Fijat možda”, rekao je Živković i dodao da “potpuno razume premijerku što je nervozna”, jer rekonstrukacija vlade unosi nervozu.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE