Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Britanskim vlasnicima PASA VEGETARIJANACA preti ŽESTOKA kazna, čak i zatvor

  Vlasnici pasa iz Velike Britanije koji žele da njihovi ljubimci budu vegetarijanci mogli bi se naći u velikim problemima. Preti im zatvor i kazna od 75.000 dolara.

  Prema tamošnjem Zakonu o dobrobiti životinja iz 2006. godine – psi se moraju hraniti „prikladnom hranom“, a ako se smatra do to ne čine, mogu biti kazneno gonjeni.

  „The Blue Cross“ pojašnjava da vlasnici pasa u Ujedinjenom Kraljevstvu imaju zakonsku dužnost da zadovolje potrebe ljubimaca.

  Sve domaće životinje imaju zakonsko pravo da žive u prikladnom okruženju, jedu odgovarajuću hranu, pokazuju normalne obrasce ponašanja, budu smešteni s drugim životinjama ili odvojeno od njih i budu zaštićeni od bola, patnje, povreda i bolesti.

  Iako smernice ne spominju izričito vegansku ili vegetarijansku prehranu, unos hrane mora „zadovoljiti sve prehrambene potrebe vašeg psa“.

  Vlasnici koji se toga ne pridržavaju mogli bi dobiti veliku kaznu, završiti na sudu ili čak iza rešetaka. Kućni ljubimci mogu im se oduzeti, a može im se i trajno zabraniti posedovanje životinja, piše The Post.

  Raspravljajući o prehrambenim zahtevima pasa prošle godine, predsednica Britanskog veterinarskog udruženja (BVA), rekla je da su vlasnici dužni da zadovolje potrebe svojih pasa u hrani.

  „U Ujedinjenom Kraljevstvu, prema Zakonu o dobrobiti životinja, vlasnik ima obavezu da hrani životinju odgovarajućom hranom“, rekla je Danijela Dos Santos.

  „Ako vaša lična uverenja znače da ne želite da jedete nikakve životinjske belančevine, to je u redu, ali ta ishrana nije osmišljena tako da zadovolji standarde dobrobiti vašeg ljubimca. Teoretski je moguće hraniti psa vegetarijanskom hranom, ali puno je lakše pogrešiti nego učiniti to ispravno. Morate to učiniti pod nadzorom veterinarski obučenog nutricioniste“, nastavila je.

  Nedostatak proteina u ishrani pasa može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema za pse, kao što su neravnoteža aminokiselina i nedostatak vitamina ili minerala.

  Izvor: Index

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE