Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Britanci dižu POGON u Zaječaru, moguć problem – kvalifikovani radnici

  Vlada Srbije i britanska kompanija Aptiv potpisali su memorandum o razumevanju za otvaranje fabrike te firme u Zaječaru, u kojoj će posao dobiti oko 2.000 radnika.

  Pregovori oko otvaranja fabrika Aptiva u Zaječaru trajali su gotovo godinu dana. Na kraju se sve okončalo potpisivanjem memoranduma o razumevanju, dok se očekuje da se, već početkom naredne godine, počne sa radovima na otvaranju fabrike, koja predstavlja „grinfild investiciju“, jer se gradi od temelja do vrha.

  Tako će, nakon Leskovca i Novog Sada, gde već imaju fabrike, britanski Aptiv, koji se bavi proizvodnjom električne i elektronske opreme za vozila, otvoriti još jednu firmu u Srbiji, a u izgradnju tog pogona, po dosadašnjim informacijama, investiraće blizu 20 miliona evra.

  Britanska kompanija bi, kako se nezvanično saznaje, u Zaječaru trebalo da otvori pogon od 40.000 kvadrata. Odlučili su da firmu od temelja podignu u industrijskoj zoni na „Zvezdanskom putu“.

  Budući da grad na Timoku, u kome je na Nacionalnoj službi za zapošljavanje registrovano oko šest hiljada nezaposlenih, nema dovoljno kvalifikovanih radnika, razmatra se mogućnost da se u toj fabrici zaposle odgovarajući kadrovi iz svih gradova i opština u Timočkoj krajini, zbog čega će biti neophodno dokvalifikovati radnu snagu za potrebe Aptiva.

  Aptiv je, inače, u Leskovcu otvorio pogon, vredan skoro 30 miliona evra, u kome trenutno radi oko 300, ali se očekuje da do 2020. godine ovde radni angažman dobije oko dve hiljade radnika. Britanska firma sa sedištem u irskom Dablinu posluje u 45 zemalja sveta i zapošljava 147.000 radnika.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE