Brisel očekuje da se Srbija uskladi sa sankcijama EU Rusiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brisel očekuje da se Srbija uskladi sa sankcijama EU Rusiji

  Portparol EU Peter Stano ponovio je da Brisel očekuje od Srbije da se uskladi sa sankcijama EU Rusiji ili uvede slične nacionalne mere, zbog ruske agresije na Ukrajinu.

  On je dodao da će EU donositi važne odluke za Srbiju na osnovu privrženosti Beograda vrednostima i principima Unije.

  ”Razgovaramo sa Srbijom u okviru pristupnih pregovora, kao i kroz različite kontakte – od eksperata do najvišeg političkog nivoa. Proces je u toku, a naši partneri u Srbiji, kao i drugi, vrlo su svesni koliko je ovo pitanje važno za EU”, kaže Stano, prenosi Tanjug.

  Na redovnoj konferenciji Evropske komisije za medije u Briselu, Stano je potvrdio da je EU danas uvela peti paket sankcija protiv Rusije i da je Srbija, kao i svi drugi partneri EU, pozvana da se uskladi sa svakim paketom sankcija.

  Vreme je da Moskva čuje glas većine sveta

  Predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen i sef dilomatije EU, Žosep Borelj će se u Kijevu sastati sa predsednikom Ukrajine Volodomirom Zelenskim i drugim ukrajinskim političkim liderima, a u Briselu navode da se iz ”bezbednosnih razloga” detalji posete neće objavljivati.

  Portparol EU Petar Stano kaže da će Fon der Lajen i Borelj u Kijevu razgovarati o nastavku EU pomoći Ukrajini i dodaje da je EU nastavila svoj angažman na podršci Kijevu i kroz uvođenje novog paketa sankcija Rusiji, ali kroz sve veći međunarodni pritisak i izolaciju Moskve.

   

  Izvor: Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE