Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bračni terapeut: Ovo je najočajniiji savet o vezi koji možete da zamislite

  Ako ste ikada videli parove koji slave svoje godišnjice na Fejsbuku, možda ste primetili da oni imaju „svoju drugu (bolju) polovinu“, ili da stavljaju statuse poput „Ti me upotpunjuješ“, „Sa tobom sam kompletna/kompletan“ i slično. Kako se ispostavilo, ovo nisu samo dosadni klišei, ove metafore postale su opisi „zdravih veza“.

  To je za Business Insider rekao Hal Runkel, bračni i porodični terapeut, autor više knjiga o roditeljstvu i vezama, uključujući „Choose Your Own Adulthood“. On je kao primer uzeo svoj brak:

  „Ja sam kompletna osoba. Ona nije dovoljno moćna da bi me upotpunila. Ja nisam dovoljno moćan da upotpunim nju. Ona je kompletna osoba. Zato sam nju i izabrao. Ne zato što je „polovična“ već zato što je tako kompletna.“

  Tako gledano, Runkelu nije ni potrebna žena, a ni on njoj, da bi bili potpuno funkcionalne osobe. Runkel je takođe rekao da je „najgori mogući savet koji može da zamisli“ kada da parovi kažu: „Trebalo bi da zadovoljite potrebe svojih partnera.

  Objašanjava da bi umesto toga trebalo da želite svog partnera, i obrnuto – da on/a želi vas.

  Na ovaj način imate mnogo zdraviji i razumniji pristup vezi. Runkel kaže da na taj način treba da radite na sebi – prvo, da se postarate da ste srećni i zdravi, a drugo da budete poželjan partner.

  Kada ste poslednji put zaista poštovali osobu koja stalno ima neke prohteve, a kamoli da vam je ta osoba bila atraktivna?“ rekao je Runkel i dodao nešto iz ličnog života: „Moja žena mi nije potrebna, što me oslobađa da je želim. Ja je stvarno želim.

  Po ovakvom receptu, ako želite da privučete nekog, ono što bi trebalo da mu/joj kažete jeste:

  „Mogu da živim bez tebe, ali to je poslednja stvar koju bih poželeo/la.“

  [preporucene_vesti ids=“243446, 112858, 261074″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE