Body art program: Vežbanje za jedinstvo duše, tela i uma (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Body art program: Vežbanje za jedinstvo duše, tela i uma (VIDEO)

  Fizička aktivnost neizostavan je deo života svake zdrave osobe kako bi se dobro osećala u svojoj koži i očuvala zdravlje i vitalnost. Postoji mnogo opcija i programa vežbanja, tako da svako može da pronađe grupu aktivnosti prema mogućnostima, sposobnostima, zdravstvenom stanju, preferencijama, uzrastu.

  Jedan od programa koji je preporuka fitnes instruktora jeste Body art.

  On se zasniva na pet elemenata kineske medicine koji posmatraju i ostvaruju jedinstvo duše, tela i uma. Kroz vežbe koje se praktikuju na treningu Body art-a fleksibilnost i ravnoteža su međusobno povezani, što unapređuje koordinaciju i držanje, smanjuje stres, ali i služi kao prevencija i delovanje protiv bolova u kičmi.

  Body art je preporuka i za osobe sa dijabetesom, objašnjava fitnes instruktor Vukašin Duduković.

  “Sam trening Body art-a se preporučuje i osobama koje boluju od dijabetesa tako što se kroz fizičku aktivnost kod vežbača stvara pozitivan odnos prema svom telu. Na drugom mestu je zdrava ishrana koja je jedan od ključnih faktora u prevenciji pojave dijabetesa”, ističe instruktor Duduković.

  Redovnim vežbanjem, oblikujemo telo, postajemo jači i vitalniji, što je od krucijalnog značaja za svakodnevni život.

  Sam program body art-a ima određene nivoe, a neki su prilagođeni i početnicima, u zavisnosti od sposobnosti i fizičke spremnosti vežbača. Body art je program namenjen svima, i muškarcima i ženama, mlađima i starijima, rekreativcima i profesionalnim sportistima.

  “Sam trening body art-a traje sat vremena. Za početak se preporučuje da se trenira dva puta nedeljno, ali u zavisnosti od sposobnosti vežbača taj broj može da se poveća”, dodaje Vukašin.

  O ovoj temi Vukašin je govorio u sledećem videu:

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE