Blic saznaje da će plate biti povećane u proseku 5 odsto

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Blic saznaje da će plate biti povećane u proseku 5 odsto

  Zaposlenima u javnom sektoru u Srbiji od iduće godine plate će u proseku biti veće pet odsto, piše današnji Blic.

  List navodi da je još rano da se iznosi konačna računica, ali da je najrealnije da će plate vojske, policije, lekara i prosvetnih radnika imati najveći rast, od šest ili sedam odsto.

  Povišicu od oko tri odsto mogu očekivati zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, u ustanovama kulture i pravosudju.

  Prema rečima sagovornika Blica, sadašnje kalkulacije porasta plata u javnom sektoru za sledeću godinu su “probne”, iako je povećanje u proseku od pet odsto najizvesniji scenario, čiju će konačni verziju ispitati MMF, čija tehnička misija dolazi sutra u Beograd.

  “Tačan iznos plata i penzija i njihovo povećanje u 2018. biće poznati kada MMF dođe u poslednju reviziju aranžmana sa Srbijom, a to je 26. oktobra. Sada slede tehnički razgovori sa MMF-om u kojima se pretresa stanje u budžetu i prave planovi za sledeću godinu”, naveo je izvor Blica i dodao da će se tek u oktobru raditi na konačnoj verziji budžeta za 2018. godinu.

  Ministar finansija Dušan Vujović najavio je prošle nedelje da će plate i penzije biti povećane i da se trenutno računa koliko će to povećanje iznositi.

  Da je izvesno povećanje plata i penzija nedavno je ocenio i šef kancelarije MMF-a u Beogradu Sebastijan Sosa, ali nije mogao da prognozira za koliko procenata.

  Prema njegovim rečima, eventulno povećanje plata u javom sektoru i penzija tek će biti razmatrano u okviru predstojećih razgovora o budžetu za 2018. godinu izmedju tehničke misije MMMF-a i srpskih zvaničnika.

  Ukoliko plate u javnom sektoru i penzije u 2018. godini bude uvećane za pet odsto to bi za državnu kasu bio godišnji trošak od oko 40 milijardi dinara.

  Izvor: Blic

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   Hvalospevi ΛV i njegove kamarile i hohštaplera već godinu dana lažu zapošljene da će im se plata povećati na nivou nikada veće, a ono “cvrc Milojko“ za sada 5%, a kada će trebati da stupi na snagu biće do 3%. To se zove povećanje (jadno, jado). Tu da ne zaboravim i ono protiv ljudsko otimanje plata, onda je slučaj postupka povećanja plata više psijijatrijski slučaj. Pored onolikog privrednog porasta, otvaranje fabrika (nisam siguran da su nove i da se prvi puta pustaju u pogon, a pusta ih u 99% slučajeva nenadmašni u laži i prevari ΛV), rast suficita u budžetu, a radnici ostaju beda i jada, povećanje je čitavih 12€. Da li zna ΛV da ostajemo na dnu Evrope po plati i standardu na nivou Zimbabve i Mozambika, valjda prati izveštaja statistike države. Pardon, opravdanje za ovakvo nisko povećanje plata je , pa nema više nezapošljenih(?), očekuje se izjava ΛV. A tek šta čeka penzionere? Potop!

  • Bor Boranin

   Ovaj ministar Krkobabić nije ni da čuva ovce, a njemu država omogučila da razvija zadrugarstvo u zemlji i da se brine o penzionerima. Jadne su te zadruge što će ih on razviti I pomoći penzionerima. O njemu ne bi se čulo da nisu penzioneri, kojima se nasilno otima deo penzija, a on se čak, bez iole trunke stida, zahvaljuje što su žrtve spašavanja države od bankrota. “Penzioneri su pomogli svojoj državi kada joj je bilo najteže”, koja patetika i bezobraziluk jednog jadnog ministra Takvu podmuklu igru, radi svoga, pred Vučićem, ega istakao svoju odanost državi i svome narodu, na žalost u lažima i prevarama. Bolje mu je da se ne javlja jer je sav poltron-ljigavac. Ovaj ministar za razvoj zadrugarstva gori je od mog berbeka. Мој berbek bar jede, on je u stadu ovaca a on ništa ne radi, kastriran je. To slično rade, na žalost, i naši političari. Rezultati njihovog rada je jalov, kao kod mog berbeka. On bar ne krade, možda koju slamku sena?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE