Blic: Neće biti povećanja neoporezivog dela plate, ali...

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Blic: Neće biti povećanja neoporezivog dela plate, ali…

  Ministar finansija Siniša Mali odustao je od ideje da poveća neoporezivi deo zarade, ali i dalje razmišlja o smanjenju doprinosa na teret poslodavca i zaposlenog, piše „BIic”.

  Mali je sredinom jula, kada je i najavljeno smanjenje poreza na zarade i olakšavanje rada privrednicima, na stolu imao nekoliko opcija.

  U Vladi su razmišljali da smanje doprinose na teret poslodavca i zaposlenog, ali i da povećaju neoporezivi deo zarade koji je sada 15.000 dinara.

  Kako saznaje “Blic”, prethodnih dana tokom intenzivnih razgovora srpskih zvaničnika i predstavnika MMF odustalo se od prvobitne mogućnosti da se poveća deo plate na koji privrednici nisu morali da plate porez, ali ne i od namere da se privredi pomogne.

  Izvesno je da postoji mogućnost smanjenja doprinosa na teret zaposlenog i smanjenja doprinosa na teret poslodavca. Koji deo će biti umanjen i za koliko, zavisi od slobodnih sredstava u budžetu. Za sada je sigurno da prostora za smanjenje ima. Po sadašnjim nametima, Srbija se sa plus 63 odsto na prosečnu neto zaradu nalazi malo ispod proseka zemalja centralne i istočne Evrope, koji iznosi 68 odsto.

  Izvor: Blic

  Foto: Pixabay

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE