BLAGO u starim teglama: Umesto kiselih krastavaca ZLATNICI I POLUGE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BLAGO u starim teglama: Umesto kiselih krastavaca ZLATNICI I POLUGE

  Opština Morez, koja se nalazi u Juri u istočnoj Francuskoj nedavno je kupila staru kuću za 130.000 evra.

  Na iznenađenje i veliko zadovoljstvo svih stanovnika u njoj je u odbačenim teglama za kisele krastavce pronađeno hiljadu zlatnika i pet zlatnih poluga čija je vrednost procenjena na 500.000 evra, piše francuski list Le Parisien.

  Objava gradonačelnika Moreza, Laurenta Petita o pronalasku velikog blaga, na sastanku članova opštinskog veća izazvala je opšte veselje, jer se budžet tog grada sa 5.000 stanovnika sada povećava za 500.000 evra.

  Grad je nedavno kupio veliku staru kuću u centru grada za 130.000 evra od vlasnika, sa namerom da je obnovi. Planirali su nakon obnove da otvore dve prodavnice u prizemlju, a ostatak da pretvore u stanove. Ali, niko od zaposlenih opštine nije ni slutio da kuća vredi puno više.

  Martine Riallan, jedna od članica opštine objasnila je da je kupljena nekretnina bila u vrlo lošem stanju. Dodaje da je bila prepuna svakojakih predmeta, od kutija punih starih čarapa do gomile iskorišćenih plastičnih kutija od margarina.

  “Raštrkali smo se po spratovima i krenuli u raščišćavanje. Meni je zapao drugi sprat. Nakon što sam ispraznila dvadesetak velikih vreća, naletela sam na plastičnu vreću punu starih tegli za kisele krastavce i odbačenih praznih limenki kafe. Shvatila sam da su pune kovanica, ali mi nije palo na pamet da je reč o vrednim starim novčićima. Tek kad sam ugledala zlatne poluge, srce je počelo ubrzano da mi kuca….”, ispričala je je Riallan.

  Kad smo otkriveno blago predali na procenu, stručnjaci su nam rekli da vredi oko 500.000 evra. Poluge i novčiće decenijama su čuvali članovi porodice Jobez, a u njoj su dugo živeli njeni poslednji potomci, četvoro braće i sestara, svi samci.

  Kružile su glasine o tome da se u kući nalazi skriveno blago, ali malo je ko u to verovao.

  Nakon smrti poslednje članice porodice Jobez, naslednici kuće, daleki rođaci odlučili su da je prodaju zajedno s nameštajem i svim predmetima.

  Opština ju je kupila za 130.000 evra, ali je višestruko je profitirala jer su po zakonu kupci nekretnine vlasnici svega što u njoj zateknu.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE