BIZLife lista "30 ispod 30": Lazar Carević, menadžer za digitalizaciju, Generali osiguranje Srbija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Lazar Carević, menadžer za digitalizaciju, Generali osiguranje Srbija

  Lazar je osnovne i master studije završio na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, na smeru Poslovno upravljanje – trgovina, menadžment prodaje i lanca snabdevanja. Prve radne navike stekao je još kao student tokom osnovnih studija. Prijavom na oglas kompanije Generali osiguranje Srbija, sa 22 godine, započinje svoju poslovnu karijeru na poziciji saradnika za odnose sa klijentima u okviru CRM direkcije. Nedugo zatim, nova znanja i veštine stiče prelaskom u Tehničku direkciju, gde je radio na poziciji saradnika za razvoj proizvoda neživotnih osiguranja. Godinu dana kasnije, u okviru iste kompanije, dolazi na poziciju biznis analitičara, koja mu je pružila priliku za novim izazovima i radu sa veoma uspešnim ljudima iz njegove branše. Ističe da mu je najveći pokretač u radu strast prema poslu, zatim mogućnost da svakodnevno uči, unapređuje sebe, samim tim i okruženje u kom posluje, pa je tako višestruko nagrađivan za razne predloge inovacija u domenu osiguranja.

  Lazar je član i Talent programa Generali osiguranja, gde je imao priliku da se dodatno poslovno razvija i usavršava zahvaljujući predanom radu na veoma važnim kompanijskim projektima. Mentor u okviru pomenutog programa mu je CEO kompanije – Dragan Filipović.

  Danas je na poziciji menadžera za digitalizaciju, gde se trudi da zajedno sa svojim timom delatnost osiguranja iskaže kroz drugu, onlajn dimenziju. Pored posla koji radi, voli odbojku, tenis, bicikl i planinarenje.

  Zašto ste odlučili da ostanete u Srbiji?

  Nikada nije postojalo pitanje ili dilema da li ću ostati u Srbiji. Nisam ni imao vremena da razmišljam o tome, posao sam našao još kao student Ekonomskog fakulteta. Zaposlio sam se u svojoj zemlji, a opet, u multinacionalnoj kompaniji. Kompaniji koja nudi odlične programe usavršavanja, koja na pravi način upravlja zaposlenima i koja mlade i perspektivne ljude usmerava na pravi način.

  Šta ste želeli da budete kad ste bili mali?

  U školskim danima aktivno sam igrao odbojku i maštao o tome da ću postati profesionalni odbojkaš, budući Ivan Miljković (svima nam je bio uzor tada). Međutim, vremenom sam odlučio da ću sportsku salu i dres zameniti kancelarijom i kravatom.

  Omiljeni predmet u školi?

  Istakao bih geografiju i istoriju. To su mi i danas velike sfere interesovanja.

  Poslovni uzor?

  Ne mogu da kažem da imam jednog poslovnog uzora. Divim se svim ljudima koji su ostvarili svoje snove i koji rade posao koji vole, ma šta to bilo. Postoji veliki broj uspešnih ljudi od kojih tražim inspiraciju, prema kojima postavljam svoje ciljeve i od kojih učim. Srećan sam što i u svom okruženju imam takve ljude.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE