Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista „30 ispod 30“: Jovana Tadić, HUAWEI

  Jovana Tadić je PR menadžer u kompaniji Huawei Technologies, globalnom dobavljaču infrastrukture informacionih i komunikacionih tehnologija, koja se nalazi na 49. mestu na Global 500 rang listi.

  Na ovoj poziciji, Jovana je zadužena za oblast odnosa sa javnošću i komunikacija, a takođe je odgovorna i za odnose sa resornim državnim institucijama.

  Ima iskustvo rada u PR agenciji, banci i osiguravajućem društvu.

  Pre svoje PR karijere, Jovana je bila profesionalna plesačica ostvarivši brojne pobede na lokalnim i međunarodnim takmičenjima. U svetu plesa je više od 14 godina.

  Kada nije orijentisana na posao, voli da provodi vreme sa porodicom i prijateljima. Voli modu i industriju lepote i prati sve trendove.

  • Koji je bio „prelomni trenutak“ u vašem životu, zbog kog ste sad tu gde ste?

  Studentski dani… Rekla bih da je to bio dan kada sam odlučila da promenim fakultet. Bilo je teško prihvatiti činjenicu da odustajem od nečega, ali gledajući iz ovog ugla jasno je zašto je taj trenutak bio neka vrsta prekretnice za mene. Mladi ljudi uglavnom misle da nisu uspeli ukoliko se odluče da promene fakultet, jer postoji ta vrsta pritiska od strane okoline, ali uz podršku porodice i prijatelja – ništa nije nemoguće.

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Svaki moj radni dan sadrži sve one male i velike lekcije iz kojih se trudim da uvek naučim nešto novo i da pomoću njih unapredim svoj posao. Istakla bih da je izuzetno važno da imate dobrog mentora koji zna da vas usmeri u poslu. Ali i pored toga, morate da naučite da budete samostalni i da se izborite za sebe. Takođe, konekcije su možda najbitniji resurs u radnom odnosu. I greške su, naravno, sastavni deo svakog posla, ali one su tu da bi se iz njih naučilo. Ništa nije tako crno kao što izgleda u nekom momentu.

  I na kraju: niko ne zna sve.

  • Ko je vaš „mentor iz snova“ ( kada biste mogli da izaberete bilo koju ličnost, iz Srbije ili sveta)?

  Smatram da ne postoji mentor iz snova – od svakog možemo da naučimo nešto što će nam biti korisno u nekom trenutku života.

  • Koja je vaša definicija uspeha?

  Uspeh je kada znate da ste dali sve od sebe. Uspeh je kada verujete u svoje sposobnosti. Uspeh je kada naučite da kažete ne. Uspeh je ako naučite nešto novo svakoga dana.

  • Obrazovanje ili praksa?

  Praksa.

  • Koliko sati dnevno, u proseku, provedete radeći?

  10 sati.

  • Koja je najvažnija osobina uspešnog poslovnog čoveka ili žene?

  Snalažljivost i komunikativnost.

  • Kako biste opisali generaciju Z, kojoj i vi pripadate?

  Ja sam milenijalac a za nas mislim da smo izuzetno snalažljiva generacija.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE