Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista „30 ispod 30“: Ivana Slović, Delta Holding (VIDEO)

  Ivana ima 24 godine i trenutno je zaposlena u IT sektoru Delta Holdinga kao programer. Sve je počelo kada se, u 21. godini, još kao student, prijavila za program „Mladi lideri” kompanije Delta Holding. Pored 3000 kandidata i pet rundi testiranja, postala je najmlađi učesnik programa i zaposlila se u IT sektoru. Ubrzo je postala prvi učesnik programa koji je unapređen zahvaljujući svojim rezultatima i radu na inovacionim projektima.

  U protekle dve godine, pored programiranja različitih aplikacija za potrebe biznisa kompanije, veštine koje su je izdvojile jesu mentorstvo, proaktivnost i prezentacione veštine, pa je tako, pored obavljanja svog redovnog posla, Ivana više puta bila mentor studentima i mladim liderima, obučavala zaposlene i radila na digitalizaciji i unapređenju procesa u kompaniji.

  Smatra da nam današnje tehnologije nude veliki broj mogućnosti i da sa njihovim napretkom treba i svaka kompanija da napreduje. Ne čeka da promene dođu same od sebe, već se trudi da ih, uz podršku rukovodilaca, dovede u kompaniju i pokaže zaposlenima mogućnosti koje one nude. Tako je organizovala i Hackhaton, u kojem su učestvovali zaposleni van IT sektora, dok trenutno radi na uvođenju tehnologije RPA (Robot Proccess Automation) u Delta Holding.

  Raduje se izazovima koji ce doći po preuzimanju pozicije tim lidera jednog od timova u IT sektoru, kao i mentorstvu u Delta biznis inkubatoru. Prema njenim rečima, rad u kompaniji kao što je Delta Holding nudi joj mogućnost da stekne znanja iz najrazličitijih oblasti i stalno se unapređuje uz veliku podršku rukovodilaca.

  • Koji je bio prelomni trenutak u vašem životu, zbog kog ste sad tu gde ste?

  Kada sam postala polaznik programa „Mladi lideri”, koji mi je pokazao da se proaktivni ljudi, željni promena – ipak, cene.

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Ako misliš da može bolje, predloži; ako ne razumeš, pitaj; i uvek se bori za sebe. I, naravno, trud se uvek isplati.

  • Ko je vaš „mentor iz snova” (kada biste mogli da izaberete bilo koju ličnost, iz Srbije ili sveta)?

  Ilon Mask – profesionalno, Novak Đoković – mentalno.

  • Koja je vaša definicija uspeha?

  Za mene je uspeh da radim posao koji volim i u kojem sam dobra radi ispunjenja ciljeva do kojih mi je veoma stalo.

  • Obrazovanje ili praksa?

  Smatram da su obrazovanje i praksa međusobno zavisni i da, posedujući samo jedno bez drugog, ne možemo dostići potpuni profesionalni uspeh.

  • Koliko sati dnevno, u proseku, provedete radeći?

  Teško je reći. Svakako, provodim na poslu osam sati dnevno, ali daleko od toga da se tu završava moja uključenost i razmišljanje o poslu.

  • Koja je najvažnija osobina uspešnog poslovnog čoveka ili žene?

  Samodisciplina, proaktivnost i pouzdanost.

  • Kako biste opisali generaciju Z, kojoj i vi pripadate?

  Rekla bih da smo mnogo otvoreniji prema različitostima, kao i modernim tehnologijama, nestrpljivi smo, pragmatični i analitični, pa smo, samim tim, spremni preispitati univerzalne istine.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE