Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bivši radnici paraćinske Staklare hoće nazad na posao

  Oko 50 bivših radnika Srpske fabrike stakla u Paraćinu okupilo se ispred kapije fabrike. Traže da budu vraćeni na posao, nakon što je Privredni apelacioni sud ukinuo rešenje o stečaju tog preduzeća.

  Skup je obezbeđivalo više od 20 policajaca u uniformi i u civilu, rekla je za agenciju Beta bivša radnica Vesna Simić.

  „Ispred fabrike je bilo više policajaca nego nas radnika. I obezbeđenje fabrike je bilo duplirano. Ne znam zašto su došli jer kada do sada nismo rušili fabriku, zašto bismo sada nasilno ulazili u nju“, kazala je ona.

  Otpušteni radnici Srpske fabrike stakla u Paraćinu su očekivali da će, nakon što je Privredni apelacioni sud ukinuo rešenje Privrednog suda u Kragujevcu o stečaju biti vraćeni na posao.

  Apelacioni sud je 24. novembra poništio rešenje o stečaju, a Privredni sud to potvrdio 6. decembra.

  To znači, kako navode radnici, da se stanje u fabrici vratilo na 20. septembar, kada je stečaj uveden i da se svi zaposleni koji su dobili otkaz treba da budu vraćeni na posao.

  Generalni direktor Staklare Nebojša Bogdanović je kazao da još registrovana promena u Agenciji za privredne registre i da će se tek posle sednice Nadzornog odbora Staklare znati nešto više o statusu bivših radnika.

  Prema najavama, sednica Nadzornog odbora će biti u ponedeljak, 18. decembra, a sastanku će prisustvovati i delegacija bivših radnika.

  Novo okupljanje bivših radnika zakazano je za utorak, 19. decembar.

  Stečaj Staklare je pokrenula čačanska firma Vaksilium Balkan, osnovana februara 2017. godine, koja je prijavila potraživanja od 47 miliona evra.

  Pre uvođenja stečaja fabrika je imala 825 radnika, a stečajni upravnik je otpustio 240, smanjio zarade i proizvodnju za 70 odsto.

  Od 2015. godine vlasnik Staklare je CPR Impeks koji se bavi prodajom naoružanja i vojne opreme.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE