Bivša devojka Leonarda Dikapria na sudu zbog utaje poreza

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bivša devojka Leonarda Dikapria na sudu zbog utaje poreza

  Izraelski supermodel Bar Rafaeli moraće da plati više miliona dolara zbog neplaćenog poreza na prihod tokom 2009. i 2010. godine kada je, kako tvrdi, živela u SAD sa glumcem Leonardom Dikapriom, javljaju izraelski mediji.

  Rafaeli se žalila sudu u Lodu kraj Tel Aviva na odluku Poreske uprave da je u to vreme stanovala u Izraelu i da duguje neplaćeni porez.

  Ona je u sudu tvrdila da je bila u ozbiljnoj vezi tokom tog perioda i da je živela s Dikapriom u SAD, te nije bila stanovnik Izraela.

  Zato nije dugovala novac jer ne mora da plaća izraelski porez na prihod zarađen van Izraela, kako je govorila.

  Glavni spor nastao je oko toga gde je bio “centar njenog života”, u Izraelu ili inostranstvu.

  Njeni advokati su najavili tužbu Vrhovnom sudu.

  Rafaeli i njeni roditelji su takođe suočeni s optužnicom za pranje novca i prevaru. Optužnica, međutim, neće biti podignuta dok se Rafaeli ne sasluša ili odustane od prava na saslušanje. Sudija Šmuel Bornštajn je presudio da ona nije predstavila stvarne dokaze da je presekla veze s Izraelom ili da je to nameravala tokom tih godina, te da je centar njenog života i dalje bio u Izraelu i ona jeste građanka Izraela pa mora da plaća porez.

  Rafaeli je tokom te dve godine imala porodične, finansijske i društvene veze u Izraelu uprkos odnosu sa Dikapriom i nije imala stalan dom u SAD, rekao je sudija.

  Uz to je naveo da Dikaprio nije svedočio u korist Rafaeli i nema dokaza kako on gleda na njihov odnos, niti o njegovim namerama.

  U krivičnom slučaju Rafaeli je optužena da je sakrila više od 6 miliona dolara prihoda od 2009. do 2012. godine. Ona je poreskim zvaničnicima u SAD govorila da stanuje u Izraelu, a izraelskim obrnuto. Za to vreme je navodno izdavala i kupovala stanove u Izraelu.

  Ona je uz to, kako se sumnja, sakrila skoro dva miliona dolara prihoda od 2005. do 2007. godine.

  Optužena je i da je primala luksuzne poklone, da je mogla da koristi luksuzna vozila u zamenu za publicitet kompanija i da to nije prijavila poreskim zvaničnicima.

  Njena majka Cipi je optužena da je utajila milion dolara prihoda koji je primila radeći kao agent svoje ćerke. Slučaj je počeo decembra 2015. kada je Rafaeli optužena da je sakrila 250.000 dolara koje je dobila kao poznata ličnost.

  Izvor: Beta

  Foto: Youtube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE