BIRN: GSP raskinuo jedan ugovor o iznajmljivanju minibuseva, a drugi...

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIRN: GSP raskinuo jedan ugovor o iznajmljivanju minibuseva, a drugi…

  Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd raskinulo je ugovor vredan 6,3 miliona evra kojim je bilo predviđeno iznajmljivanje 37 školskih žutih minibuseva gradskom prevozniku, o čemu je BIRN pisao.

  BIRN je sredinom septembra objavio tekst u kome se navodi da je GSP raspisao dva tendera za najam 37, odnosno 10 žutih đačkih minibuseva ukupne vrednosti 7,4 miliona, i da se za taj iznos moglo kupiti dvostruko više novih vozila.

  GSP Beograd u obaveštenju navodi da su ipak odlučili da kupe 37 vozila za prevoz dece sa posebnim potrebama, nakon što je Grad Beograd obezbedio dodatna finansijska sredstva usvajanjem Rebalansa II Programa poslovanja za 2020. godinu.

  Postupak kupovine pokrenut je po hitnom postupku čime je “prestala potreba za ugovorom o iznajmljivanju”, pa je “zaključen sporazum o raskidu predmetnog ugovora”, stoji u obaveštenju GSP od 2. oktobra 2020.

  Prema saznanjima BIRN, drugi ugovor o najmu 10 vozila vredan 1,1 milion evra je i dalje na snazi.

  BIRN je objavio da su dve nabavke za iznajmljivanje vozila vredele više nego kupovina novih vozila, ali i da je tender bio napisan tako da je uslove ispunjavala samo jedna firma, koja se jedina i javila i dobila posao – SDT Group iz Surčina u saradnji sa ćerkom firmom SDT Renting.

  Prvi je na tekst reagovao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je rekao da će tražiti da se period iznajmljivanja smanji sa pet na najviše dve godine, da bi 2. oktobra GSP Beograd odlučio da odustane od najma minibuseva i da 37 vozila kupi.

  BIRN je pitao zamenika gradonačelnika šta će se desiti sa prvim ugovorom od 1,1 milion evra za najam 10 minibuseva, potpisanpg 18. februara 2020. takođe na period od pet godina.

  “Umesto odgovora, Vesić je nam rekao da pošaljemo pitanja GSP i da će nam oni odgovoriti, ali odgovor od direktora GSP Beograd Radiše Momčilovića nije stigao”, piše BIRN.

  Ipak, od direktora firmi SDT Group i SDT Renting Dejana Trifunovića, BIRN je saznao da je prvi ugovor za najam 10 vozila još uvek na snazi.

  “Ističemo da je kompanija ‘SDT Renting’ stvorena upravo za realizaciju opisanog modela poslovanja, a na osnovu franšize renomirane kompanije iz EU, te je naša kompanija imala kapacitet da se javi na otvorenu javnu nabavku i bude izabrana kao najpovoljniji ponuđač”, navodi se u pisanom odgovoru Trifunovića.

  Trifunović navodi da su “kao dugogodišnji partner JKP GSP Beograd, poštujući njihovu odluku, pozitivno reagovali na zahtev naručioca i sporazumno raskinuli ugovor”.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE