Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bil Gejts očekivao VIŠE: Vakcine koje imamo NE SPREČAVAJU zarazu

  Odgovarajući na pitanje o tome kako ocenjuje globalnu reakciju na pandemiju koju je najavio nakon što se svet suočio sa epidemijom ebole, Bil Gejts, suosnivač humanitarne fondacije Bill i Melinda Gates, izjavio je da je od vakcine i terapija očekivao više, piše Jutarnji list.

  Kako je naveo, potreban je veliki istraživački napor vredan nekoliko desetina milijardi dolara kako bi se osiguralo da se svet bolje spremi za sledeću pandemiju, koja bi mogla da bude daleko gora od epidemije koronavirusa.

  Rekao je da je „potpuno užasnut“ brojem smrtnih slučajeva od koronavirusa i ekonomskom štetom nastalom zbog pandemije i da bi trebalo da se finansira rad na poboljšanju vakcine, tretmana i dijagnostičkih testova koji će biti potrebni za učinkovitije suzbijanje sledeć pandemije.

  „Nismo dobili vakcine koje sprečavaju zarazu“

  „Nismo dobili vakcine koje sprečavaju zarazu. Vakcine koje imamo čuvaju naše zdravlje, ali su samo u maloj meri smanjile prenošenje virusa. Potreban nam je novi način izrade vakcine“, rekao je Gejts.

  Gejts je kritikovao i to što nema dovoljno efektivnih tretmana za kovid, dodajući kako bi deksametazon i novi antivirusni lek molnupiravir mogli da pomognu.

  Izvor: Jutarnji list, BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE