Biciklistička staza Beograd - Novi Sad?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Biciklistička staza Beograd – Novi Sad?

  Beograd i Novi Sad bi, pored autoputa, železnice, mogla da poveže i biciklistička staza, i to na na staroj trasi puta između dva grada.

  Početak radova na izgradnji Fruškogorskog koridora očekuje se prvih dana maja, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon sastanka sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem.

  Mirović je naveo da je Pokrajinska vlada izdala dozvolu za postavljanje gradilišnog kampa.

  Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi bilo je reči o realizaciji i drugih infrastrukturnih projekata u Vojvodini, od nacionalnog značaja, poput pripreme projektne dokumentacije za izgradnju auto-puta Novi Sad – Zrenjanin – Beograd, o izgradnji brze saobraćajnice koja će povezati Sombor i Kikindu, kao i o podršci Pokrajinske vlade realizaciji projekta brze pruge od Novog Sada do granice sa Mađarskom.

  Na sastanku je dogovoreno i da bude formirana radna grupa za izgradnju biciklističke staze od Novog Sada do Beograda, na staroj trasi puta, kao i od Petrovaradina do Beočina, što će biti realizovano zajedno sa lokalnim samoupravama.

  Bilo je reči i o nastavku rekonstrukcije puta Begeč – Bačka Palanka, priključku deonice Opovo – Debeljača na državni put, kao i o rekonstrukciji puta od Sremskih Karlovaca do Petrovaradina.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Zrenjaninac

   Da li se planira i puštanje u rad nove Fabrike vode čiju će izgradnju Zrenjaninci početi da otplaćuju kroz potrošnju zdrave vode?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE