Biciklista KAŽNJEN sa 100.000 dinara jer je ODBIO alkotest

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Biciklista KAŽNJEN sa 100.000 dinara jer je ODBIO alkotest

  Prekršajni sud u Prokuplju kaznio je Miroslava Simića (57) iz Blaca sa 100.000 dinara, jer je 21. maja ove godine vozeći bicikl po seoskom putu u Krivaji odbio da uradi alkotest kada ga je policija zaustavila.

  Kako piše Danas, sud jeste presudio u skladu sa zakonom, ali list navodi da Simić živi od socijalne pomoći u iznosu od 7.000 dinara mesečno, nije prekršajno niti krivično gonjen, niti je vožnjom pod dejstvom od nekoliko piva (prema sopstvenom priznanju) ikoga ugrozio vozeći po prašnjavom seoskom putu.

  Mirko Milojević, Simićev advokat, svestan je da je njegov klijent prekršio zakon, ali smatra da je u pitanju nepravda i stoga će tražiti ponovno suđenje.

  “Kako možete da osudite nekog sa 100.000 dinara, a znate da živi od socijalne pomoći i da nema novca da plati kaznu? Daću sve od sebe da ova presuda ne postane pravosnažna jer Miroslav taj novac u životu može samo da sanja, a kamoli da ga isplati. Završio bi u zatvoru od najmanje dva meseca”, ukazuje sagovornik Danasa.

  Milojević naglašava da sudstvo u Srbiji u 21. veku predstavlja niz apsurdnih pojava.

  “Sa jedne strane imate bahate vozače u skupim automobilima koji parkiraju gde hoće, a komunalna policija ih zaobilazi. Da ne pričamo o poznatim ličnostima koji redovno voze pod dejstvom alkohola, izazivaju saobraćajne nesreće, i prolaze nekažnjeno. A sa druge strane, imamo Miroslava koji vozi bicikl po seoskoj stazi i dobija kaznu od 100.000 dinara jer je odbio alkotest”, kaže Milojević.

  Advokat Milojević kaže da je u svojoj karijeri čuo samo za još jedan slučaj kada je policija zaustavila biciklistu tražeći da uradi alkotest.

  U presudi u koju je Danas imao uvid, navodi se da je okrivljeni Miroslav Simić neoženjen, nezaposlen, da se izdržava od povremenih poslova koje obavlja za dnevnicu i od socijalne pomoći u iznosu od 7.000 dinara.

  U obrazloženju suda stoji da su prilikom izricanja presude te okolnosti uzete u obzir, kao i da “izvršenjem prekršaja nisu nastupile teže posledice”, te mu je umesto najviše zakonom predviđene kazne od 120.000, ista smanjena na 100.000 dinara.

  U presudi se takođe navodi da je Simić u odbrani pred sudom priznao izvršenje krivičnog dela.

  Izvor: Danas

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE