Bezosov Blu Oridžin prodaje KARTE za LET U SVEMIR

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bezosov Blu Oridžin prodaje KARTE za LET U SVEMIR

  Raketna kompanija milijardera DŽefa Bezosa Blu Oridžin spremna je da otvori prodaju karata za suborbitalna razgledanja na svojoj letelici “Novi pastir”, što će označiti prekretnicu ka novoj eri privatnih komercijalnih svemirskih putovanja.

  Očekuje se da će kompanija Blu Oridžin objaviti detalje o načinu kupovine mesta, vremenu prvog leta i ceni karte, koja je godinama pažljivo čuvana tajna, prenosi Rojters.

  Prethodno je bilo govora o tome da Blu planira da naplati putnicima najmanje 200.000 dolara za vožnju, na osnovu procene suparničkih planova kompanije Virdžin Galaktik Holdings milijardera Ričarda Brensona i drugih razloga.

  Blue Oridžin je prošle nedelje najavio da će uskoro započeti prodaju karata, nakon godina testiranja i razvojnih radova koji su uključivali kašnjenja.

  Nova kombinacija rakete i kapsule “Pastir” dizajnirana je za autonomni prevoz šest putnika više od 100 km iznad Zemlje u suborbitalni prostor, dovoljno visok da putnicima pruži iskustvo nekoliko minuta bestežinskog stanja i prizor zakrivljene planete pre nego što se kapsula pod pritiskom vrati na zemlju sa padobranima.

  Kapsula ima šest osmatračkih prozora, prema podacima kompanije, koji su skoro tri puta veći od prozora na avionu Boing 747.

  Izvor: Novosti, BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE