Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bezbednost nije trošak, već investicija

  Bezbednost je mnogo više od današnjeg trenda postavljanja video-nadzora ili čuvara na ulazu. Najlakše je postaviti kamere ili čuvare, ali sasvim je drugo pitanje da li će oni biti dovoljna i adekvatna zaštita za vaš biznis. Zbog toga je važno razumeti neophodnost primene mera sigurnosti isključivo sa stanovišta uočenih rizika i sveobuhvatne bezbednosti, a ne radi korišćenja (najnovije) tehnologije kao trenda, kaže Saša Mijalkov, direktor Sektora za tehničke sisteme u kompaniji G4S.

  „G4S”, kao multinacionalna kompanija, poštuje zakone države u kojoj posluje, ali i pravila svoje grupacije. Međutim, poštovanje zakona nije svojstveno mnogim našim konkurentima i to znatno otežava poziciju „G4S-a” na tržištu, koje je gotovo isključivo vođeno najnižom cenom.

  Kakav je nivo obezbeđenja, pre svega, u poslovnom sektoru? Koliko firme i kompanije pridaju važnosti ovoj usluzi?

   U Srbiji postoji praksa da se potreba za bezbednošću definiše tek nakon što se incident dogodi. Potom se, često nestručnim pristupom, klijent sâm odluči koje su to mere zaštite neophodne njegovom poslovanju, i to tako što poveri zadatak službi nabavke da mu „nađe neku firmu za obezbeđenje, što jeftiniju”, jer smatraju da je obezbeđenje trošak, a ne investicija. Mešaju se ingerencije i kompetencije. Zato se mora insistirati na sagledavanju celokupnog bezbednosnog aspekta.

  Koliko je „G4S” imao „nezgodnih” situacija u proteklim godinama i da li se to može uporediti sa nekim ranijim periodom?

   Nezgodne situacije su neminovnost, ali „G4S” čini sve da ih spreči poštovanjem procedura i visokih standarda naše grupacije. Napominjemo da „G4S” i lokalno u Srbiji primenjuje politiku osiguranja na globalnom nivou. U slučaju da se prilikom incidenta utvrdi nedvosmislena krivica „G4S-a”, klijenti bivaju obeštećeni. Međutim, kako je u našoj industriji u toku evolucija načina pružanja usluga, tako smo i mi danas na daleko višem nivou u odnosu na početak poslovanja u Srbiji.

  Šta to „G4S” nudi, a nemaju konkurentske firme? Kakvi su planovi vaše kompanije i šta je krajnji cilj?

   „G4S” pruža kompletno bezbednosno rešenje, koje obuhvata sve ono što danas pogađa jednu kompaniju u poslovnom sektoru. Pored fizičko-tehničkog obezbeđenja, pokrivamo i aspekte zaštite od požara i bezbednosti i zdravlja na radu. Podsećamo da je „G4S” u Srbiji prva i jedina kompanija za obezbeđenje koja nudi uslugu „autsorsinga” trezora, odnosno transporta, obrade, čuvanja i procesiranja novca. Vodimo se svojim dizajnom „360 stepeni” (vidi sliku), kojim se usluga temelji na „Man-Tech” pristupu, s ciljem da se ljudski rad nadogradi tehnologijom u sve većem obimu. Iako je kod nas „Man-Tech” koncept pružanja usluga još uvek u povoju, u Srbiji je „G4S” odmakao daleko od svoje konkurencije. Mi nismo „portirska” kompanija, kako nas često doživljavaju. Nismo ni puki provajderi usluga bezbednosti, već kompanija koja omogućava da svoje poslovanje obavljate nesmetano. I kada na srpskom tržištu budemo prepoznati kao takvi, smatraćemo da je naš cilj ostvaren.

  O kompaniji

  Kompanija „G4S Secure Solutions” d. o. o. u Srbiji postoji jedanaest godina kao deo multinacionalne grupacije koja posluje u 90 zemalja širom sveta i ima preko 560.000 zaposlenih. U Srbiji je lider u pružanju celokupnih bezbednosnih usluga, tzv. Security solution (od procene rizika do kompletne fizičko-tehničke implementacije bezbednosnih rešenja).

  Izvor: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE