Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bez ovog papira KOMUNALNI MILICIONAR ne sme da vam se obrati

  Komunalni milicionari od 1. decembra strogo će kažnjavati dostavljače koji zauzimaju deo saobraćajnice zbog isporuke robe, a od januara 2020. godine, kad sve centralne ulice budu pokrivene kamerama, bahati vozači biće snimljeni u ovom prekšaju i mnogo brže nego dosada kažnjavani za nepropisno parkiranje i zaustavljanje u desnoj traci.

  To za Večernje novosti objašnjava Ivan Divac, načelnik Komunalne milicije i podseća da dostavljači nikad nisu imali pravo da dostavljaju robu tokom dana u ulicama kojim prolaze linije javnog gradskog prevoza, ali to mnogi nisu poštovali.

  Kaže da u ovom trenutku visina kazni za zaustavljanje u desnoj traci još nije poznata, kao ni tačan datum početka primene.

  Novim propisima o snadbevanju, uslužni objekti koji nemaju parking-mesto, snabdevanje mogu da obavljaju samo od 20.00 do 7.00 narednog dana. Svim pravnim licima, odnosno firmama koje komunalni milicionari zateknu u kršenju ove odredbe, biće napisana kazna u iznosu od 50.000 dinara i plus 5.000 za odgovorno lice. Pojedinci za isti ovaj propust biće kažnjavani od 5.000 do 25.000 dinara, u zavisnosti od mesta na kojem budu zatečeni.

  On objašnjava i da od usvajanja novog Zakona o komunalnoj miliciji, milicionari u određenim slučajevima poslove mogu da obavljaju bez službene uniforme, ali uz pisani nalog načelnika. Nalog mora da sadrži podatke o patroli, oblast kontrole i tačnu lokaciju, odnosno termin početka i kraja planirane akcije. Međutim, Divac otkriva i da građani nisu dužni da potpišu nalog koji zatraže na uvid od milicionara.

  “Potpisivanje nije propisano gradskom odlukom već zakonom, i mi smo rad u civilu već koristili, i do sada nije bilo nikakvih problema. Svaki građanin kojem se obrati komunalni milicionar u civilu ima mogućnost da traži na uvid pismeni nalog načelnika. Ne sme da se desi da vam se obrati milicionar u civilu, a da nema nalog, to je zloupotreba”, kaže Divac.

  Sledeće godine Komunalna milicija namerava da zaposli još 300 novih milicionara.

  Izvor: Večernje novosti

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE