Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Berza, modna revija

  Nedelja mode u Frankfurtu započela na NEOBIČNOM MESTU – na berzi (FOTO)

  Nemački grad Frankfurt otvorio je svoju Nedelju mode koja će trajati do 26. juna. Veliko iznenađenje za javnost ove godine bilo je to što je revija otvorena na neobičnom mestu, berzi.

  Nemački grad ne želi da mu Berlin, Pariz ili Njujork budu konkurenti, već da kreativne industrije budu vidljive u Frankfurtu. U to ime organizovao je Nedelju mode sopstvenim sredstvima.

  Na frankfurtskoj Nedelji mode biće organizovano oko 100 revija, a za organizaciju događaja potrošeno je  750.000 evra iz opštinskih sredstava.

  Još nije jasno koliko će redovnih posetilaca događaji dovesti u grad

  Organizatori Nedelje mode su sigurni da će slike iz Frankfurta privući pažnju svetske javnosti.

  Zbog toga su vredno radili i na dve specijalne lokacije za događaje na kojima modne revije u nedelju uveče obeležavaju početak Nedelje mode u Frankfurtu.

  S jedne strane, poznati frankfurtski dizajner Rene Stork, u saradnji sa Nemačkim savetom za modu, predstavio je svoju kolekciju u trgovačkoj sali berze.

  S druge, mladi modni kreator Samjuel Gertner, koji takođe dolazi iz Frankfurta, predstavlja svoju reviju zalaska sunca na Gvozdenom mostu.

  Tamo će, kao i na berzi, reviju moći da gledaju samo pozvani gosti, ali će most sada postati modna pista, kako su se nadali pre dve godine.

  Pojedini dizajneri koji svoje modne revije organizuju u okviru Fashion Lounge-a takođe nude svoje komade direktno sa modne piste, a biće i pop-up prodavnice unikatnih artikala u tržnom centru MyZeil. Tu će biti postavljen i studio u kom će dizajnerka nakita Lena Grevenig izlagati svoje komade.

  Pribavili su dozvole za korišćenje manastira, koji je služio kao arhiv i muzej

  Preduzetnica Sevink Jerli je doprinela trećini ovog programa pod etiketom „Frankfurt Fashion Lounge“. Pored izložbenog salona u hotelu Sofitel u Staroj operi, Jerli planira razne modne revije. Pozvala je mnoge poznate ličnosti na takozvanu gala reviju u Alte Operu.

  Osim toga, njen program uključuje razne emisije i diskusije u Carmelite manastiru. Zahvaljujući Vustu i Švebelu, organizator je rekao da je vreme da pokaže šta Frankfurt ima da ponudi u pogledu mode. Tamo, na primer, frankfurtski kuturjer Albreht Olendik pokazuje svoje unikatne modne predmete.

  Uspeh emisije bio je toliko ubedljiv prošle godine da je revidirala svoj prvobitni skepticizam o nedelji mode u Frankfurtu, rekla je Gokel na predstavljanju programa u utorak.

  Modna kreatorka, koja je već obukla učesnike TV emisije „Nemački sledeći top model“, bila je oduševljena odzivom kako publike, tako i klasičnih i digitalnih medija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE