Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beogradski aerodrom dao korisne savete za putovanje tokom letnje sezone

  Kompanija Belgrade Airport, deo VINCI Airports mreže, ove letnje sezone dočekuje putnike sa značajnim unapređenjima kapaciteta, komfora i usluga. U odnosu na prethodno leto, a zahvaljujući završetku velikih radova, povećan je kapacitet na ključnim tačkama tokova putnika, poput šaltera za prijavu na let, pasoške i bezbednosne kontrole, a uveden je novi sistem za upravljanje prtljagom. Otvorena je i nova, glavna duty-free prodavnica, tri puta veća od prethodne, uz značajno obogaćenu ponudu.

  U prvih 5 meseci 2024. godine aerodrom je opslužio više od 2,9 miliona putnika, što je za 16 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, a broj letova povećan je za 11 odsto. Usled očekivanog značajnog povećanja saobraćaja u narednim nedeljama, kompanija Belgrade Airport savetuje putnike da prate sledeće preporuke za putovanja, kako bi, njihov boravak na aerodromu i putovanje bili komforniji i efikasniji:

  1. Proverite status vašeg leta i dođite na vreme

  Pravovremeno proverite sve uslove za putovanje do odredišta, obezbedite neophodnu dokumentaciju, i redovno proveravajte najnovije informacije o vašem letu. S obzirom na period pojačanog saobraćaja, planirajte dovoljno vremena za dolazak na aerodrom. Preporuka je da na aerodromu budete najkasnije dva i po sata pred planirano poletanje.

  Aerodorm Nikola Tesla, putnici, putovanje

  Aerodorm Nikola Tesla, putnici, putovanje (Beta)

  2. Odaberite odgovarajući parking

  Zbog unapređenja i proširenja aerodromskih parkirališta, savetujemo da unapred odaberete parking prema vašim potrebama. Na raspolaganju je 6 modernih parkirališta uz mogućnost online rezervacija i tzv. Kiss & Fly zona duž terminala za brzo iskrcavanje putnika. Za duža zadržavanja preporučujemo Tesla parking P11. Više informacija o parkinzima dostupno je ovde.

  3. Pripremite putne dokumente za pasošku kontrolu

  Za brži prolazak kroz pasošku kontrolu, pripremite putne dokumente i kartu za ukrcavanje na let pre dolaska na šalter. U zoni odlazaka, na raspolaganju je 16 šaltera za pasošku kontrolu za pripadnike granične policije, dok je na dolascima broj šaltera povećan na 13 u odnosu na prošlogodišnjih 8.

  4. Pripremite se za bezbednosnu kontrolu

  Pre nego što dođete do bezbednosne kontrole, odvojite stvari kao što su kaiš, sat, ključevi i novčanik. Tečnosti, aerosole i kozmetiku u pakovanjima do 100ml upakujte u providnu plastičnu kesu sa zatvaračem i odvojite ih od ručnog prtljaga. Ukupna količina tečnosti koju putnik sa sobom može poneti u ručnom prtljagu je 1l, a tečnosti u pakovanjima od preko 100ml dozvoljene su u ručnom prtljagu, samo u medicinske svrhe i u vidu hrane za decu.

  Air Serbia, beogradski aerodrom

  Belgrade Airport

  5. Poziv do čekaonice za ukrcavanje na let (gate)

  Zbog vašeg komfora, ograničili smo obaveštenja putem razglasa. Pratite monitore u terminalu za ažurne informacije o izlazu i statusu leta. Karta za ukrcavanje više ne sadrži broj izlaza, koji je u nekim slučajevima podložan izmenama u poslednjem trenutku.

  6. Neprispeli prtljag

  Preporučujemo da najvažnije stvari uvek nosite u ručnom prtljagu (lekove, ličnu higijenu, punjače, važna dokumenta) i da jasno obeležite svoj prtljag kontakt informacijama.

  U slučaju kašnjenja ili gubitka prtljaga, dođite do šaltera za izgubljeni prtljag koji se nalazi u zoni za preuzimanje prtljaga i popunite zapisnik. Briga o prtljagu je u nadležnosti partnerskih kompanija za zemaljsko opsluživanje koje posluju na našem aerodromu. Nadležne službe ovih kompanija zajedno sa avio prevoznicima čine sve da se prtljag locira i isporuči u najkraćem mogućem roku. Više detalja i kontakti operatera za opslugu prtljaga, u zavisnosti od odabrane avio-kompanije, dostupni su ovde.

  7. Tu smo da pomognemo

  Naše kolege u zgradi terminala, prepoznatljive po plavim prslucima, dostupne su da vam pomognu sa svim pitanjima i nedoumicama koje možete imati tokom boravka na aerodromu.

  Uz navedena unapređenja, i dobru koordinaciju i saradnju svih činilaca u avio-saobraćaju poput aerodromskog osoblja, carine, granične policije, avio-kompanija i operatera zaduženih za prihvat i otpremu putnika, prtljaga i vazduhoplova, cela aerodromska zajednica nastoji da vam obezbedi udobno i sigurno putovanje i tokom ove dinamične letnje sezone.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Belgrade Airport/Vladimir Nešović/Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE