Beograd se približava dobijanju gondole

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beograd se približava dobijanju gondole

  Skupština grada usvojila je plan detaljne regulacije o gondoli koja će povezivati Kalemegdan i Ušće. Kako je rečeno na sednici, to je plan koji će stvoriti turističku atrakciju Beograda i novi vid veze novog i starog dela grada.

  Plan je izradio Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije.

  Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da će gondola omogućiti građanima sa Ušća da brže i lakše dođu do Kalemegdana. Plan o gondoli, dodao je, postoji još od pre Drugog svetskog rata.

  Naveo je da će republika pomoći gradu sa dve trećine sredstava.

  Grad se zaista po prvi put spušta na reke i gondola će sigurno biti jedan od simbola Beograda”, rekao je Vesić.

  On je rekao da u urbanističkom planu ne može da piše koliko će biti putnika i kako će se finansirati gondola, već da to piše u nekim drugim dokumentima.

  Dodao je i da sve što se radi, a u vezi je sa Kalemegdanom, mora da dobije saglasnost republičkog Zavoda za zaštutu spomenika, te da je sve uklopljeno kad je u pitanju Beogradska tvrđava.

  Strahovi ljudi koji su protiv promena nisu neuobičajeni kod naših ljudi. Demonstracije su bile i kada je postavljan Pobednik 1928. godine”, rekao je Vesić.

  Obornici su usvojili rešenje o obrazovanju Komisije za planove na čijem će čelu biti glavni urbanista Milutin Folić.

  Komisija će davati stručno mišljenje u postupku donošenja odluke o izradi urbaništickog plana, koji donosi Skupština grada Beograda, kao i obavljanje stručnih poslova u postupku izrade i sprovođenja planskih dokumenata.

  Osim toga, gradski odbornici usvojili su izmene Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2018. godine za ciju su realizaciju, saglasno rebalansu budžeta, planirana sredstva umanjena i iznose 8,7 milijardi dinara.

  Izvor: B92, agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE