Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Beograd oborio neslavan rekord, 5.600 pregleda za 24h“

  Beograd je oborio neslavan rekord, zabeleženo je skoro 5.600 pregleda u poslednja 24 sata, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

  „Raste broj pregleda u celoj zemlji, kao i broj onih koji ostaju na lečenju. Brojevi će da rastu i u narednim danima, nadamo se da će mere dati rezultat za deset dana„, dodao je Lončar.

  „Preraspodelili smo kapacitete, preraspodelili smo ljude, koji rade i u kovid, i u non kovid sistemu. I nadam se da smo obezbedili mesta. Ne kažem da će svi ostati u Beogradu, koji budu za bolničko lečenje. Obezbedili smo mesta u Mladenovcu, Loznici, odnosno Banji Koviljači, u Nišu i u Kragujevcu, da ne bi bilo iznenađenja ukoliko bi neko trebao da ide u ta mesta da bi nastavio bolničko lečenje“, istakao je ministar zdravlja.

  On je napomenuo da je sve više mladih sa ozbiljnom kliničkom slikom, kao i da je trenutno 1100 zdravstvenih radnika koji su poztivini na koronavirus.

  „Od njih, 52 se nalazi na bolničkom lečenju. Za par dana trebamo da otvorimo bolnicu u Batajnici, a odmah zatim i bolnicu u Kruševcu“, rekao je Lončar.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE