"Beograd na vodi" konfiskovao privatnu imovinu Nelta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Beograd na vodi” konfiskovao privatnu imovinu Nelta

  Kompanija Nelt obavestila je javnost da je u petak 09.06.2017 u 12.00 časova, izvršena konfiskacija 1.800 m2 skladišnog prostora u ulici Travnička broj 3, u Beogradu, vlasništvo kompanije NELT Co iz Beograda. Rušenje objekta je u toku, kažu kompaniji.

  „Postupak oduzimanja naše imovine, iako formalno pravno sproveden kao postupak eksproprijacije, faktički je postupak konfiskacije, s obzirom da je privatna imovina oduzeta bez naknade, u ime i za račun drugog pravnog lica pod formom javnog interesa“, navodi se.

  „Zakon o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanja građevinske dozvole radi realizacije projekta “BEOGRAD NA VODI” – Lex specialis, donet je u vreme kada je Republika Srbija kao korisnik eksproprijacije, bila jedini osnivač i vlasnik preduzeća Beograd na vodi d.o.o. sa 100% državnim kapitalom.

  Rešenje o eksproprijaciji naše imovine doneto je nakon 21.08.2015 godine, u vreme kada Republika Srbija kao osnivač nije bila vlasnik 100%, niti većinski vlasnik preduzeća za realizaciju projekta “BEOGRAD NA VODI”, već je bila manjinski vlasnik sa 32% udela. Od tog datuma radi se isključivo o privatnom interesu firme BWCI iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao većinskom vlasniku preduzeća Beograd na vodi d.o.o.

  Upozoravamo javnost da je na ovaj način sprovedena faktička konfiskacija naše imovine, tj. oduzimanje iste bez naknade od strane države, što ukazuje da živimo u vremenima za koja smo mislli da su daleko iza nas, i da privatna svojina nije temelj našeg pravnog poretka i državnog uređenja.

  Kompanija NELT dvadeset pet godina posluje na teritoriji naše države i danas zapošljava 1700 ljudi. Partneri smo najvećim stranim i domaćim kompanijama, lideri smo u odgovornom odnosu prema zajednici i državi. Osnivači smo i članovi najvažnijih poslovnih i drušvenih foruma kroz koje ulažemo napore za poboljšanje ukupne ekonomke i društvene situacije u Srbiji“, piše u saopštenju Nelta.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Komentari

  • Aleksandar

   Moze to da vam se vrati kad vi vratite pare koje ste pokrali akcionarima preko berze. Nema gospodo nista dzabe, dolazi djavo po svoje kad-tad...

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE