Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beograd dobija ELEKTRIČNA vozila za prevoz građana uz podršku NIS-a

  U Skupštini Grada Beograda danas je potpisan ugovor kojim će glavni grad, uz podršku NIS-a, dobiti četiri električna vozila koja će Beograđane i njihove goste prevoziti u pešačkoj zoni u užem centru grada.

  Nabavka vozila rezultat je zajedničkog projekta Udruženja „Moja Srbija, moj izbor“ i kompanije NIS pod nazivom „Vrabac servis“, realizovanog u okviru korporativnog programa „Zajednici zajedno“. Ovaj projekat NIS je podržao sa oko 15 miliona dinara.

  Pored toga što će vozila biti nova atrakcija našeg glavnog grada, njime će biti unapređena i zaštita životne sredine u centru Beograda, budući da je reč o vozilima na električni pogon. Na ovaj način, NIS će u partnerstvu sa Gradom Beogradom nastaviti da radi na unapređenju kvaliteta života svih Beograđana.

  Ugovor o ustupanju vozila gradskom saobraćajnom preduzeću potpisali su Milan Ristić, predsednik Udruženja „Moja Srbija, moj izbor“ i Radiša Momčilović, direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“, u prisustvu Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda, Andreje Mladenovića, pomoćnika gradonačelnika Beograda i Vadima Smirnova, zamenika generalnog direktora i direktora Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije u NIS-u.

  Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda je ovom prilikom istakao značaj saradnje koju grad ima sa kompanijom NIS i govorio o važnosti projekta „Vrabac servis“.

  „Želeo bih da se zahvalim Naftnoj industriji Srbije i organizaciji „Moja Srbija, moj izbor“ na donaciji koju smo dobili za Beograd, a to su četiri električna vozila iz naše nove usluge koja se zove „Vrabac servis“ i koja će ići u okviru pešačke zone koju smo napravili u centru grada. Mi imamo zaista sjajnu saradnju sa Naftnom industrijom Srbije koja svake godine pomaže različite projekte u Beogradu do iznosa od 20 miliona dinara. Voziće se u okviru pešačke zone – počinjaće od Ruskog cara pešačkom zonom i preko Кosančićevog venca vraćaće se ka garaži na Obilićevom vencu. Vozila će se puniti na našim punjačima u garaži na Obilićevom vencu i ponudićemo građanima jedan servis u kome će oni, u okviru našeg sistema javnog prevoza, moći besplatno da koriste ova vozila i da se prevoze po samoj pešačkoj zoni. To je nešto što pokazuje i našu odgovornost prema zaštiti životne sredine, našu orjentaciju prema električnim vozilima, i pokazuje smisao izgradnje pešačke zone“, istakao je Vesić.

  Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije je ovom prilikom naveo značaj ulaganja kompanije u Grad Beograd.

  „Mi kao društveno odgovorna kompanija odavno smo prepoznali da razvoj naše kompanije nije moguć bez razvoja grada i zajednice u kojoj poslujemo. Radujemo se kada vidimo da se takve promene dešavaju u gradu Beogradu koji je od posebne važnosti za napredak cele naše zemlje. Za nas grad Beograd predstavlja dobar primer u kom pravcu treba ići, u smislu promena i u smislu poboljšanja života. Zato smo veoma ponosni što smo deo ovog projekta čiji je cilj unapređenje života građana. Naglasio bih da ćemo kao kompanija i dalje nastaviti da ulažemo u Grad Beograd i uveren sam da ćemo i u narednom periodu realizovati još mnogo projekata koji će ulepšati naš grad“, izjavio je Smirnov.

  Milan Ristić, predstavnik Udruženja „Moja Srbija, moj izbor“ govorio je o projektu „Vrabac servis“ i istakao značajnu podrške kompanije NIS.

  „Udruženje „Moja Srbija, moj izbor“ već dugi niz godina organizuje projekte koji su usmereni na poboljšanje uslova života građana Srbije. To su, pre svega, akcije usmerene na podsticanje razvoja domaće proizvodnje, podsticanje razvoja domaćeg turizma, kao i akcije povezane sa ekologijom. Sada smo u saradnji sa NIS-om uspeli da organizujemo i projekat „Vrabac“. Zadovoljstvo mi je da smo sa kompanijom NIS uspeli da organizujemo ovaj projekat u okviru programa „Zajednici zajedno“ i siguran sam da će i ova vozila u vrlo skoro vreme postati atrakcija u Beogradu, kako za građane, tako i za turiste kojih je sve više u centralnoj gradskoj zoni. Veliki su potencijali i ja se nadam da će grad ići ka tome da se ovaj sistem širi i da će ovih vozila biti sve više“, naveo je Ristić.

  Radiša Momčilović, direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“ je govorio o tome na koji način će servis „Vrabac“ prevoziti Beograđane i posetioce glavnog grada.

  „Uspostavljane ovog prevoza u pešačkoj zoni ima izuzetan značaj kako za same stanovnike koji žive u toj zoni, tako i za turiste koji dolaze u naš grad. Linija će funkcionisati kao kružna, dužine 2,5 kilometra i imaće ukupno 8 stajališnih mesta, a intervali između vozila će biti 10 minuta. Uveren sam da će oni koji budu koristili ova vozila, biti zadovoljni, a ovom prilikom bih naglasio da se ova usluga prevoza neće naplaćivati i da će linija startovati 31. avgusta“, rekao je Momčilović.

  U okviru programa «Zajednici zajedno» NIS već 11 godina predano radi na razvoju partnerskih zajednica širom Srbije. Samo u okviru ovog programa NIS i Beograd su do sada zajednički realizovali više od 50 projekata vrednih oko 210 miliona dinara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE