Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Belgijski MAJSTOR ČOKOLADE najbolji poslastičar na svetu (FOTO)

  Belgijski majstor čokolade Pjer Markolini proglašen je za najboljeg poslastičara na svetu u okviru manifestacije „World Pastry Stars 2020“, najvažnijeg međunarodnog takmičenja posvećenog poslastičarima.

  Žiri nezavisnih novinara jednoglasno je doneo odluku, izjavivši da se nagradom odaje počast majstoru čokolade koji je svojom kreativnošću, proizvodima i komercijalnom i poslovnom vrednošću promovisao i vrednost svoje profesije. Nagrada dolazi kada House Pierre Marcolini slavi svoju 25. godišnjicu.

  Rođen u belgijskom gradu Šarleroj, Markolini je poznat po minimalističkom stilu, a njegove čokoladne kreacije postale su luksuzni pokloni pa se kutije čokolada prodaju po ceni većoj od 100 evra jer u svom radu on uvek nastoji da udahne sofisticirani „štih“.

  Prepoznat je kao pionir takozvanog principa bean-to-bar. On sam bira kakao zrna da bi ih preradio u čokoladu u svom studiju u Harenu.

  Belgijski majstor čokolade započeo je svoj prvi posao u Briselu davne 1995. Iste godine osvojio je titulu najboljeg svetskog poslastičara.

  Zahvaljujući pomoći gradskog investicionog fonda, Markolini je mogao dalje da razvija svoj posao na međunarodnom nivou. Danas House Pierre Marcolini broji više od 40 butika u nekoliko zemalja, uključujući Belgiju, Francusku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Japan i Kinu.

  Primajući nagradu rekao je da je to priznanje njegovom „ludom projektu kojim traži inovaciju, promenu, modernizaciju sveta poslastica i sveta čokolade“.

  Izrazio je nadu da čokolada može u ovom „tmurnom razdoblju pandemije“ ljudima pomoći „da u svome domu završe dan tako da posegnu za štanglom čokolade, kutijom pralina, kutijom čokoladica“.

  World Pastry Stars je organizacija sa sedištem u Italiji koja okuplja poslastičare iz zemalja s dugom tradicijom izrade poslastica i čokolade kao što su Francuska i Švajcarska.

  Izvor: BIZLife

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE