Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bebac traži da Ministarstvo HITNO IZRADI instrukcije za obeštećenje porodilja

  Portal Bebac apelovao je da resorno ministarstvo što hitnije izradi instrukcije koje su, radi obeštećenja, neophodne roditeljima oštećenim neustavnim odredbama Zakona o finansijskoj podršci porodici.

  Taj portal je u saopštenju naveo da svi oštećeni roditelji imaju pravo na obeštećenje, ali da su usled nedostatka instrukcija prinuđeni da traže savete advokata te se tako izlažu dodatnim troškovima.

  „Napominjemo da su među oštećenima mame koje su na porodiljskom odsustvu dobijale naknadu i manju od 1.000 dinara“, navedeno je u saopštenju.

  Napominje se da je rok za podnošenje zahteva za obeštećenje za ovu grupu roditelja kraj novembra, posle čega će, kako je ukazano, oštećene mame izgubiti pravo na naknadu štete.

  Apelovano je na ministarstvo da što pre izda jasna uputstva, kako bi svi oštećeni roditelji iskoristili svoje pravo u predviđenim rokovima.

  Nakon usvajanja izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, a usled odluke Ustavnog suda koji je određene odredbe proglasio neustavnim, brojne porodice su u potrazi za načinom za obeštećenje.

  Sporan zakon sa svim neustavnim odredbama bio je na snazi tri godine i da broj oštećenih porodica nije mali, naveo je portal iupozorio i da je „nedopustivo da se nakon svega oštećene mame upućuju na advokate, kako bi došle do obeštećenja“.

  „Prema informacijama od službenika Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, instrukcije još uvek nisu urađene, pa tako ni dostavljene opštinskim i gradskim službama dečje zaštite“, naveo je portal Bebac.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE