Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bankrot poznatog kozmetičkog giganta: Njihovi proizvodi postoje i u Srbiji

  Kozmetička kompanija Revlon podnela je zahtev za zaštitu od bankrota u skladu sa Poglavljem 11 američkog zakona o stečaju, pošto ne može da se izbori sa velikim dugom zbog poremećaja u lancu snabdevanja i visoke inflacije. A kako se desio bankrot poznate kozmetičke kuće Revlon?

  Kozmetički gigant, u vlasništvu milijardera Rona Perelmana, zatražio je sudsku zaštitu od bankrota u Južnom okrugu Njujorka i prijavio imovinu u ukupnom iznosu od 2,3 milijarde dolara, sa stanjem na kraju aprila, prenose mediji.

  Veliki dugovi

  S druge strane, ukupni prijavljeni dugovi kompanije iznose 3,7 milijardi dolara i uključuju njene senior obveznice s kamatom od 6,25 posto koje dospevaju 2024. godine, prema podacima iz sudske dokumentacije.

  Podnošenje zahteva za zaštitu po osnovu Poglavlja 11 omogućava kompaniji da nastavi sa poslovanjem dok radi na planu otplate dugova poveriocima.

  Kako se desio bankrot kompanije Revlon?

  Inače, stečajem se okončava buran period za Revlon, koji je trpeo negativan uticaj tokom pandemije i beležio višegodišnji pad prodaje, jer su se ukusi potrošača promenili i novi brendovi nagrizli njegov tržišni udeo.

  Ovaj brend je 1955. godine postao međunarodni.

  Kompanija Revlon je počela jda prodaje lakove za nokte u jeku Velike depresije, a kasnije je svom proizvodnom portfelju dodala ruževe za usne i druge kozmetičke proizvode.

  Perelmanova holding kompanija „MekAndrjus & Forbs“ preuzela je kontrolu nad Revlonom 1985. godine, putem otplate duga koji je napravio prethodni vlasnik Majkl Milken.

  Pored dolarske obveznice, Revlon ima 10 neotplaćenih zajmova u iznosu od oko 2,6 milijardi dolara koji dospevaju u naredne tri godine, prema podacima koje je prikupio „Blumberg“.

  Bankarski gigant greškom uplatio 175 mil. USD, primalac neće da ih vrati

  Izvor: BIZLife

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE