Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bankarski Robin Hud razdelio milijardu evra bogatih klijenata

  Jedan bankar sa severoistoka Italije, u stilu savremenog Robina Huda, „premestio“ je milijardu dolara s računa svojih bogatih klijenata na račune onih siromašnih, piše Gardian.

  Bankar Gilberto Baschiera sa severoistoka Italije odlučio je delovati kao savremeni Robin Hud i „premestio“ milijardu dolara s računa svojih bogatih klijenata na račune onih siromašnih, piše Gardian.

  Bankar Gilberto Baschiera na ovu ideju je došao još 2009. u vreme finansijske krize kada mu je lokalac došao u poslovnicu tražeći kredit za koji nije zadovoljavao uslove. Baschiera je na njegov račun premestio novac jednog od svojih bogatih klijenata, čime je lokalac postao kreditno sposoban.

  Budući da se dobre vesti daleko čuju, ubrzo su i drugi ljudi iz italijanskog gradića Forni di Sopra (u blizini Udina) počeli tražiti pomoć od njega.

  Bankar je računao da će mu njegovi klijenti vratiti novac, ali kako neki to nisu učinili, njegovi su zaposleni otkrili šta radi i prijavili ga vlastima. Baschiera je optužen za proneveru i prevaru i osuđen je na dve godine zatvora. Ipak, budući da mu je to prvi prestup, neće morati da odsluži kaznu.

  Priča Gilberta Baschiere, ipak, nije dobila srećan kraj. Osim što je ostao bez posla, bankar je postao i beskućnik jer mu je policija zaplenila kuću.

  Samo sam hteo da pomognem ljudima koji nisu mogli dobiti kredit. Ništa nisam uzeo sebi i vratio bih sav taj novac. Uvek sam verovao da naš posao nije samo zaštita štediša, već i pomoć onima kojima je pomoć potrebna, objasnio je svoje akcije sada nezaposleni bankar.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE