Bafet je upravo uložio u najveću DIGITALNU BANKU i to znači samo jedno

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Voren Bafet

  Bafet je upravo uložio u najveću DIGITALNU BANKU i to znači samo jedno

  Berkšir Hatavej, kompanija poznatog investitora i jednog od najbogatijih ljudi na svetu Vorena Bafeta investirala je pola milijarde dolara u Nubank, brazilsku digitalnu banku.

  Taj novac biće iskorišćen za nastavak međunarodne ekspanzije, kao i za privlačenje novih rukovodilaca iz velikih tehnoloških kompanija, saopštila je revolucionarna digitalna banka koja je pomrsila konce tradicionalnim bankama.

  Nubank je izvestio da trenutno ima više od 40 miliona korisnika u Brazilu, Meksiku i Kolumbiji.

  Kako je jedan Kolumbijac stvorio najvredniju DIGITALNU BANKU na svetu?

  Izvršni direktor Nubanka David Velez rekao je da će ova investicija pomoći u „demokratizaciji pristupa finansijskim uslugama“ širom Latinske Amerike, gde samo polovina stanovnika ima bankovne račune, a oko 21% koristi kreditne kartice.

  Niko nije mislio da je moguće promeniti finansijski sistem, ali oduvek smo bili uvereni da postoji prostor za promenu i inovacije i, što je još važnije, da kupci zaslužuju bolju uslugu“, rekao je Velez.

  Iako se upravo legendarni investitor Voren Bafet više puta izjašnjavao protiv digitalne imovine, ova investicija Berkšir Hataveja može ukazati na to da je kompanija otvorenija za tu ideju.

  Bafet je ranije lično govorio o bitkoinu i drugim kriptovalutama, rekavši da one „u osnovi nemaju nikakvu vrednost“ i da nikada neće sam posedovati nijednu. Na sastanku akcionara prošlog meseca, potpredsednik Berkšir Hataveja i deska ruka Vorena Bafeta, Čarli Manger, oštro je kritikovao bitkoin rekavši da je „odvratan, koristi otmičarima i zelenašima“.

  Međutim, tokom prošle godine, multinacionalni konglomerat uložio je u više firmi povezanih sa tehnologijom, uključujući kompaniju za klaud tehnologiju Snowflake. Berkšir Hatavej, takođe, od 31. marta poseduje i akcije Epla i Amazona vredne milijarde dolara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE