Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Baby Lasagna od hrvatske Vlade dobio 50.000 evra: Evo šta će uraditi sa novcem

  Baby Lasagna pozicionirao se visoko na ovogodišnjem takmičenju za najbolju pesmu Evrovizije, zauzevši drugo mesto. To mu se izgleda ozbiljno isplatilo.

  Tehnička Vlada Hrvatske je na sednici u četvrtak donela odluku o dodeli novčane nagrade Marku Purišiću, umetničkog imena Baby Lasagna, u iznosu od 50.000 evra za uspeh na ovogodišnjem Eurosongu i kao posebno priznanje Vlade za doprinos promociji i međunarodnoj vidljivosti Hrvatske.

  “Vlada je odlučila da mu za njegov uspeh na Pesmi Evrovizije dodeli novčanu nagradu od 50.000 evra, a posebno za ogromnu promociju koju su njegova pesma, on i sjajan rezultat doneli Hrvatskoj i našoj međunarodnoj vidljivosti”, rekao je premijer Andrej Plenković na sednici Vlade.

  Baby Lasagna (Screenshot Eurovision)

  Čestitao je i zahvalio Purišiću na fascinantnom uspehu na Eurosongu koji se održao u subotu u Švedskoj, gde je osvojio najveći broj glasova publike i završio na drugome mestu.

  “To je najbolji uspeh bilo kog hrvatskoga predstavnika na Pesmi Evrovizije od kada je Hrvatska samostalna i nezavisna, dakle od onog uspeha grupe Riva iz 1989. i tadašnje organizacije Evrovizije u Zagrebu. Ovo je fascinantan uspeh i rezultat”, rekao je Plenković.

  Zahvalio se Zagrebu i Umagu na prekrasnom dočeku te svim sugrađanima koji su ga došli pozdraviti i čestitati Purišiću.

  “Bili su to prekrasni trenuci sjajnog mladog čoveka i njegovog tima i želimo mu puno uspeha u daljoj karijeri”, rekao je Plenković, a preneo Poslovni Dnevnik.

  U obrazloženju odluke navedeno je kako se projekat Baby Lasagne pokazao kao “izvrstan primer osmišljene muzike sa etno prizvukom i elementima narodne nošnje te prikaza života na selu i izazova mladih ljudi suočenih s odlukom o odlasku u velike gradove”.

  Baby Lasagne novac donirao u humanitarne svrhe

  Ubrzo nakon što je ova vest osvanula najpre u hrvatskim, a potom i u domaćim medijima, na svom Instagram profilu se oglasio i sam umetnik. On je zamolio predsednika Vlade Plenkovića da taj novac prosledi u humanitarne svrhe.

  „Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 evra. Ipak, taj novac ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto. Ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će taj novac daleko više pomoći“, napisao je hrvatski izvođač na svom Instagram profilu.

  On je ovim putem zamolio Plenikovića da u njegovo ime i ime hrvatke Vlade donira novac dvema bolnicama.

  Baby Lasagna Instagram Screenshot

  Izvor: BIZLife

  Foto: Eurovision YouTube Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE