Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Er Srbija, avio-karte, avio-kompanija

  Er Srbija i Turkiš erlajns potpisali Memorandum: Dodatni letovi na liniji Beograd-Istanbul

  Srpski nacionalni avio-prevoznik Er Srbija i turska nacionalna avio-kompanija Turkiš erlajns, najavile su dodatno unapređenje komercijalne saradnje novim Memorandumom o razumevanju. On je potpisan u Dohi tokom 78. godišnje generalne skupštine IATA, u prisustvu generalnih direktora dve avio-kompanije – Bilala Ekšija i Jiržija Mareka.

  Turkiš erlajns i Er Srbija će nastaviti da istražuju dalje mogućnosti komercijalne saradnje. To bi moglo da dovede i do zajedničkog ulaganja, kako bi obe kompanije ponudile konkurentnije i isplativije avio-usluge između Turske i Srbije, poboljšale kvalitet usluga koje se trenutno nude, ali i proširile ponudu i benefite za sve putnike, saopštila je danas Er Srbija.

  Kako je precizirano, u sklopu proširenja saradnje, počev od jula, Er Srbija će uvesti dodatne letove na liniji Beograd-Istanbul. Biće ih 10 nedeljno. Turkiš erlajns će raspoređivati širokotrupne avione na toj ruti dva puta nedeljno.

  U okviru Memoranduma o razumevanju, kompanije će pregovarati o jačanju  saradnje u oblasti kod-šer partnerstva, kargo operacija i programa lojalnosti za putnike koji često lete (Frequent Flyer Program). Takođe, razvijaće opcije saradnje u putničkim salonima u svojim mrežama.

  Avion, avio-kompanija

  Avion, avio-kompanija (Pixabay)

  Saradnja avio-kompanija pospešuje odnos Srbije i Turske

  Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek ocenio je da saradnja avio-kompanija doprinosi i unapređenju odnosa između Srbije i Turske.

  „S velikim zadovoljstvom najavljujemo da će Er Srbija i Turkiš erlajns nastaviti da nalaze nove komercijalne mogućnosti za stvaranje efikasnih i obostrano korisnih odnosa. Razmatramo i opciju udruživanja resursa kako bismo postigli bolju povezanost i ponudu za naše korisnike kroz zajednička ulaganja u usluge između Srbije i Turske“, rekao je Marek.

  Generalni direktor kompanije Turkiš erlajns Bilal Ekši istakao je da je razvoj partnerstva u globalnoj avio-industriji važan.

  „Unapređenje bilateralnih odnosa između naših zemalja i saradnje kroz naše mreže su od suštinskog značaja za nas, naročito nakon pandemije. S tim u vezi, sa zadovoljstvom smo potpisali ovaj Memorandum o razumevanju sa Er Srbijom, kako bismo istražili mogućnosti poboljšane saradnje i dalje pregovarali o proširenju našeg postojećeg partnerstva“, rekao je Ekši.

  er srbija

  Avion, Pixabay

  Zajednički letovi su brza i praktična konekcija za putnike

  Dve avio-kompanije su kroz dosadašnju saradnju usvojile i više puta unapređivale kod-šer sporazum za letove do destinacija u okviru mreža Er Srbije i Turkiš erlajnsa.

  Kako je navedeno, zajednički letovi nude brze i praktične konekcije za putnike koji putuju iz Istanbula, najvećeg grada u Turskoj i značajnog čvorišta avio-saobraćaja u regionu, do Beograda i dalje, kao i za putnike koji putuju iz srpske prestonice do Istanbula i dalje.

  Pored toga, Er Srbija je dodala svoj JU kod na letove Anadolu džeta, podružnice Turkiš erlajnsa, između prestonica Turske i Srbije, Ankare i Beograda.

  U isto vreme, Turkiš erlajns dodao je svoj TK kod na letove Er Srbije između Niša i Istanbula, kao i između Kraljeva i Istanbula, pružajući putnicima na tim letovima pristup globalnoj mreži Turkiš erlajnsa.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE