Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Apelacioni sud PONIŠTIO PRESUDU presuda po tužbi Obradovića protiv Vučića

  Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio obavezan da lideru Dveri Bošku Obradoviću isplati 200.000 dinara zbog povrede ugleda i časti, i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

  Obradović je tužio Vučića tvrdeći da ga je nazvao „lopovom“ i „fašistom“ u dva gostovanja na TV Pink, 13. i 16. februara 2019. godine.

  Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je prilikom donošenja presude „počinio bitnu povredu odredaba parničnog postupka“.

  Kako se navodi na sajtu Apelacionog suda, prvostepeni sud svoj zaključak zasniva na tome da je među strankama nesporno da se izjava o „lopovima“ odnosi na tuženog, Boška Obradovića, što je tuženi Aleksandar Vučić u odgovoru na tužbu osporio.

  „Imajući na umu da prvostepeni sud celokupno činjenično utvrđenje u pogledu konstatacije `lopov` i posledica koje ovakva izjava prouzrokuje na strani tužioca zasniva upravo na tome da je ova okolnost među strankama nesporna, ovakvo zaključivanje prvostepenog suda karakteriše odsustvo jasnih razloga za ovakav zaključak, a što ima za posledicu to da se pravilnost činjenično – pravnog zaključka na kome je odluka zasnovana u ovom trenutku ne može ispitati, te je prvostepena presuda morala biti ukinuta“, navodi Apelacioni sud.

  Prilikom odlučivanja, Apelacioni sud je imao u vidu da je prvostepeni sud cenio i izjavu tuženog koja sadrži odrednicu „fašišta“ koja nesumnjivo jeste bila upućena na adresu tužioca.

  Međutim, imajući u vidu da je tužilac tražio jedinstvenu naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda za obe konotacije sadržane u izjavama tuženog, odluka o naknadi nematerijalne štete morala biti ukinuta u celosti, smatra drugostepeni sud.

  Izvor: N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE