Apel povodom Svetskog dana vida: ZAŠTITITE OČI od štetne plave svetlosti!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Apel povodom Svetskog dana vida: ZAŠTITITE OČI od štetne plave svetlosti!

  “Volite svoje oči” – ovogodišnja je poruka Međunarodne agencije za prevenciju slepila (IAPB), povodom obeležavanja Svetskog dana vida (14. oktobar). U cilju očuvanja zdravlja očiju i dobrog vida, stručnjaci posebno naglašavaju važnost zaštite od plave svetlosti koju emituju ekrani telefona, tableta, kompjutera i drugih električnih uređaja, poput LED osvetljenja i štedljivih sijalica. Tim povodom, DIOPTA je do 31. oktobra obezbedila čak 30 odsto popusta na H-IPROTECHT, zaštitni filter od plave svetlosti, koji se preporučuje svima, bez obzira da li imaju dijagnostikovanu dioptriju ili ne.

   

  View this post on Instagram

   

  Објава коју дели DIOPTA (@diopta)

  Plava svetlost, koju emituju pomenuti uređaji, povećava oštrinu i jasnoću slike na ekranu, ali zbog pojačanog treperenja i odsjaja može negativno da utiče na oči. Upravo zbog toga, stručnjaci savetuju svima H-IPROTECHT – zaštitni filter na oftalmološkim staklima, koji eliminiše refleksije ekrana, smanjuje uticaj štetnog plavog svetla i pruža podršku očnim mišićima, omogućavajući jasan i fokusiran vid tokom celog dana, bez naprezanja.

  “Neka vas Svetski dan vida podstakne da dođete na kontrolni pregled, kao i da podsetite svoje najbliže da učine isto, jer je uz prikladnu zaštitu i preventivne preglede moguće izbeći oštećenja vida u više od 90 odsto slučajeva. Svima koji su tokom dana izloženi višečasovnom radu za računarom, gledanju u ekran mobilnog telefona ili televizora, bez izuzetka savetujemo H-IPROTECHT”, ističu stručnjaci u DIOPTI i dodaju da dugo gledanje u monitor bez adekvatne zaštite može da prouzrokuje umor, crvenilo očiju, glavobolju, suvoću oka, dupliranje slika i zamagljen vid.

   

  View this post on Instagram

   

  Објава коју дели DIOPTA (@diopta)

  Prema poslednjim podacima, čak 258 miliona ljudi na svetu ima blago oštećenje vida na koje se može uticati. Jedan od jednostavnih saveta za prevenciju je da položaj monitora bude 50-70cm udaljen od očiju, kao i da se sat vremena pre spavanja izbegava gledanje u bilo koji ekran.

  Zato, iskoristite Svetski dan vida da dodatno povedete računa o zdravlju očiju, a pored odličnog popusta od 30 odsto na H-IPROTECHT, stručnjaci u DIOPTA radnjama su tu da vam odgovore na sva vaša pitanja i posavetuju vas.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Instagram

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE