Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Banke, budžet, plata

  Antikoruptivna odluka: EU uvodi limit – plaćanje kešom do 10.000 evra

  Evropska unija je odlučila da će plaćanje u gotovini ograničiti do 10.000 evra u cilju suzbijanja pranja novca, a ova odluka će se primenjivati od 2027. godine.

  Izuzeci postoje za fizička lica i on se odnosi na kupoprodaju između fizičkih lica. Primera radi, ako automobil kupujete od komšije, možete ga platiti u neograničenom iznosu gotovine, osim ako komšija nema firmu koja se bavi prodajom automobila.

  Nemačka je među državama koje trenutno nemaju ograničenje za plaćanje u gotovini. Ko želi da plati više od 10.000 evra u gotovini, mora se identifikovati i dokazati odakle mu novac. Prodavac je dužan da te podatke zabeleži i sačuva ove podatke.

  Novim propisima EU se nacionalnim institucijama daju veća ovlašćenja u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

  Osim toga, banke, kockarnice, trgovci luksuznom robom i dobavljači kripto imovine moraće da proveravaju svoje klijente i prijavljivati sumnjive transakcije. Nadalje, i fudbalski klubovi i agenti će takođe morati da prate transakcije, piše nemački taggescahu.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: Klix

  Foto: Freepik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE