Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Antić: Srbija spremna da se priključi gasovodu Turski tok

  Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je Srbija spremna da se priključi gasovodu Turski tok i da iskoristi šansu tog projekta.

  On je u Beogradu na otvaranju međunarodne konferencije za energetsku bezbednost Evroazije rekao da će uskoro biti nastavljena izgradnja tog gasovoda i da je mogućnost da prođe region velika šansa za unapređenje energetske bezbednosti Srbije i regiona.

  „Mogućnosti da 10 do 15 milijardi kubnih metara ruskog gasa iz Turske prođe prema Bugarskoj, Srbiji, Mađarskoj i Austriji ozbiljna je šansa da unapredimo energetsku bezbednost“, rekao je Antić.

  Organizatori skupa su Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo rudarstva i energetike, Fakultet bezbednosti Univerziteta u Beogradu i Fondacija Enerdžipakt.

  Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović ocenio je da je energetska bezbednost važna u međunarodnim odnosima jer zemlje u odnosu na to kreiraju političke i geostrateške odluke.

  Predsednik Enerdžipakta Aleksandar Dimitrijević rekao je da je konferencija u Beogradu prilika da se razmene važne informacije i da se razgovara o snabdevanju električnom energijom po pristupačnim cenama.

  Forum će biti organizovan u tri sesije: pokretanje Evroazijskog foruma o energetskoj bezbednosti, geopolitički i diplomatski izazovi u procesu globalne integracije i evroazijski omladinski savet.

  Među prioritetima skupa je regionalna koordinacija bezbednosti električne energije, kao i bezbednosti snabdevanja naftom i gasom.

  Izvor: Beta

  Foto: Pikwizard

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE