Andrićgrad na rubu PROPASTI, vlada pokušava da zaustavi KOLAPS

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Andrićgrad na rubu PROPASTI, vlada pokušava da zaustavi KOLAPS

  Zbog nagomilanih dugova svi računi firme Andrićgrad iz Višegrada blokirani su duže od 50 dana, a problem pokušava da reši Vlada Republike Srpske odlukom da iz budzeta po hitnom postupku obavi dokapitalizaciju sa dva miliona maraka (oko milion evra), objavio je portal Capital.ba.

  “Vlada Republike Srpske na ime povećanja osnovnog kapitala odobrava uplatu svog dela u iznosu od 2,000.000 KM. Zadužuje se Ministarstvo finansija RS da s ciljem realizacije projekta izgradnje naselja Andrićgrad osigura sredstva“, stoji u odluci vlade.

  Kako saznaje Capital, novac za zajednički projekt vlade, opštine Višegrad i poznatog reditelja Emira Kusturice pre svega će biti iskorišten za to da se odblokira račun, odnosno plate obveze zbog kojih su računi blokirani.

  Inače, turistički kompleks Andrićgrad ima bezrezervnu podršku vlasti u RS od samog osnivanja, što se često videlo u finansijskoj pomoći protivnoj zakonu, pravilima i procedurama, a što su utvrdili i revizori, prenosi ovaj portal.

  Andrićgrad je osnovan 2011. potpisivanje ugovora između vlade RS, Opšine Višegrad i firme Lotika u vlasništvu Emira Kusturice.

  Izvor: Capital.ba

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE