Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Andrićgrad MENJA VLASNIKA, Kusturica ostaje u biznisu

  Olimpijski centar Jahorina preuzeće poslovanje nad turističkim kompleksom Andrićgrad u Višegradu.

  Ovaj posao, dogovoren na zajedničkom sastanku krajem februara u Istočnom Sarajevu, biće finalizovan tako što će Vlada Republike Srpske svoj udeo u Andrićgradu, koji zajedno sa udelom opštine Višegrad iznosi 78 posto, prepisati na OC Jahorina.

  Preostalih 22 procenta vlasničkog udela pripada režiseru Emiru Kusturici, koji, prema saznanjima portala, ostaje u ovom poslu.

  Predsednik Nadzornog odbora OC Jahorina, Nedeljko Elek, potvrdio je ovu informaciju navodeći da već postoje planovi o investicijama u Andrićgradu.

  „Cilj nam je da napravimo jednu turističku regiju od Jahorine do Zlatibora, a da Andrićgrad i Mećavnik budu vezivni faktori. Plan je da ljudi koji zimuju sedam dana na Zlatiboru ili Jahorini, dva dana provedu u Andrićgradu“, rekao je Elek.

  Dodaje da većina od 250.000 skijaša koji godišnje posete Jahorinu dolazi na sedam dana, od kojih pet skijaju, a preostala dva uglavnom koriste da posete neke druge obližnje destinacije.

  Vlada Srpske je po sličnom modelu sredinom prošle godine Jahorini dala propalo skijalište Igrišta u Vlasenici, za koje je kasnije najavljeno višemilionsko ulaganje, navodi Capital.

  Kada je reč o projektu Andrićgrad u njega je do sada, prema dostupnim informacijama, uloženo 23,7 miliona KM (12,1 milion evra), od čega je Vlada Srpske izdvojila 15 miliona KM, Kusturica pet miliona, a ostatak opština Višegrad.

  Andrićgrad je osnovan 2011. godine potpisivanjem ugovora između Vlade Republike Srpske, opštine Višegrad i njegovog preduzeća Lotika.

  Izvor: Agencije

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ljiljana Kuzjak

   Emir Kusturica je u Andricgrad ugradio svoje srce, dusu mu dao. Emir i Andricgrad su neodvojiva celina. Cisto da se ne zaboravi.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE