Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Anđelina Džoli napušta funkciju ambasadorke dobre volje UN

  Holivudska glumica Anđelina Džoli najavila je da će napustiti funkciju ambasadorke dobre volje Visokog komesarijata Ujedinjenih naroda za izbeglice (UNHCR).

  U zajedničkoj pisanoj izjavi na veb stranici UNHCR-a objavljeno je da Džoli želi da se više bavi humanitarnom pomoći i pitanjima ljudskih prava.

  Istaknuto je da će Džoli nastaviti da se bavi problemima izbeglica i raseljenih lica, te da će nastojati da u svojim budućim radovima dopre do što većeg broja glumaca.

  Anđelina Džoli, čiji su stavovi sadržani u izjavi, izjavila je da je do sada imala privilegiju da drži brojne terenske misije pri UNHCR kao ambasadorka dobre volje.

  „Nastaviću da dajem sve od sebe da podržim izbeglice i druge raseljene civile. Nakon 20 godina rada pod okriljem UN, mislim da je vreme da stupim u direktan kontakt sa izbeglicama i lokalnim organizacijama i pokušam da pronađem rešenja“, kazala je.

  Ističući da je Džoli važan partner UNHCR, visoki komesar UN za izbeglice Filipo Grandi zahvalio se, kako je rekao, na njenoj decenijama služenja, posvećenosti i stvaranju promene za izbeglice. „Podržavam njenu odluku da promeni svoj stav i verujem da osetljivost na izbeglice će uvek postojati u njenom srcu“, dodao je on.

  Anđelina Džoli, koja je počela aktivnosti humanitarne pomoći u UN 2001. godine, imenovana je za ambasadorku dobre volje UNHCR 2012. godine.

  Izvor: N1

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE