Analitičar o Vučićevih 90 dana vojske: Čitajte - odluka, a ne predlog

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Analitičar o Vučićevih 90 dana vojske: Čitajte – odluka, a ne predlog

  Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je da je služenje obaveznog vojnog roka od 90 dana minimum vremena potrebnog za obuku.

  Radić je za agenciju Beta rekao da se najava predsednika Aleksandra Vučića da će predložiti uvođenje obaveznog vojnog roka od 90 dana “može čitati ne kao predlog već kao odluka”.

  “Unazad, nekih četiri pet godina je ta tema na stolu i mislim da je predsednik odlučio da se služi obavezni vojni rok i da je to sada samo pitanje određenih mehanizama”, rekao je on.

  Ocenio je da je vojska do sada mogla da pripremi sve za služenje obaveznog vojnog roka i dodao da “možemo relativno skoro da očekujemo služenje obaveznog vojnog roka”.

  90 dana kao kompromis

  Upitan da li misli da je 90 dana dovoljno za obavezan vojni rok, on je odgovorio da je “90 dana možda minimum”, dodajući da je to “rok unutar koga se može sprovesti obuka i ništa više od toga”.

  “Voleo bih kada bi to bio jedan kombinovani mehanizam sa 90 dana obavezne obuke i sa 90 dana u roku od tri do pet godina služenja u rezervi, na vežbama, na obukama, zbog kondicije”, rekao je on.

  Smatra da je rok od 90 dana proizvod kompromisa između više ideja.

  “Očigledno je da je prevagnuo stav, odnosno kompromis između ideje da se uvede obavezno služenje vojnog roka i onog što može da se napravi za mlade ljudi kada je reč o njihovom vremenu, energiji i dobroj volji i finasiranju tog projekta”, rekao je on.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE