Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ana Brnabić razjasnila potencijalnu dilemu „Rusija ili EU“

  Ukoliko Srbija bude primorana da bira između bližih veza sa Rusijom i članstva u Evropskoj uniji, odlučiće se za ovo drugo, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić u intervjuu Blumbergu.

  Brnabićeva je rekla da će kao premijerka nastaviti put koji je počeo njen prethodnik, sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da bi pripremila zemlju za članstvo u EU do 2020, kada joj se završava mandat.

  „EU je tamo gde mi idemo – to je jasno“, rekla je premijerka.

  „Mi imamo emotivne veze sa Rusijom zbog tradicije, kulture i vere“, navela je ona i ukazala na to da u Srbiji veliki broj ljudi u potpunosti doživljava Rusiju „kao našeg velikog brata, našeg zaštitnika“.

  Prema njenim rečima, ova osećanja se ne mogu zanemariti, „ali naš strateški put je EU“.

  Podsećajući da je Vučić odbio da prati odluku Unije da uvede sankcije Rusiji zbog Ukrajine, Blumberg navodi da Brnabićeva nije mogla da potvrdi da li će nastaviti taj stav ukoliko bude ugroženo pristupanje Srbije EU.

  „Ne mogu to sada da komentarišem, jer je na Balkanu veoma teško posvetiti se bilo čemu. To je težak region“, rekla je Brnabićeva, za koju agencija napominje da ne pripada nijednoj političkoj partiji i da je obrazovana u SAD i Britaniji.

  Na pitanje da li će moći da donosi odluke bez nadzora Aleksandra Vučića, ona je rekla: „Bila bih iznenađena kada ne bih.“
  [preporucene_vesti ids=“269711″]

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE