Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Američki ambasador u Prištini: Vratiti imovinu manastiru

  Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je da odluku ustavnog suda o vraćanju imovine manastiru Visoki Dečani treba sprovesti i istakao da SAD zabrinjavaju napadi na verske objekte na KiM, a posebno oni na objekte Srpske pravoslavne crkve.

  „Zabrinuti smo kad god dođe do napada na bilo koji verski objekat ili bilo koju veru. Bilo je nekih protiv Srpske pravoslavne crkve koji su nas posebno zabrinuli. Mi ih osuđujemo i razgovaramo sa državnim organima o njihovoj odgovornosti da obezbede sigurnost crkve“, rekao je Hovenijer za RTV KiM.

  On je izrazio uverenje da je pitanje vlasništva manastira Visoki Dečani nad 24 hektara zemlje i šume jednostavno i da to nije nešto o čemu „treba pregovarati ili razgovarati“.

  „Mislim da smo bili prilično jasni, zajedno sa našim partnerima iz Kvinte, po ovom pitanju. Verujemo da je ovo pitanje vladavine prava, to je tako jednostavno. Mi verujemo da postoji odluka Ustavnog suda. Iz naše perspektive, kao što smo u prošlosti javno pozivali, ona treba da se sprovede. Ovo nije nešto o čemu treba pregovarati ili u ovom trenutku razgovarati. To se desilo, ali sud je presudio. U demokratiji, vi sledite odluke Ustavnog suda“, ukazao je Hovenijer.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE