Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Aleksandar Ružević novi predsednik Upravnog odbora NALED-a

  Generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora Aleksandar Ružević imenovan je za novog predsednika Upravnog odbora NALED-a. Za prvog čoveka najvišeg rukovodećeg tela organizacije izabrao ga je novi saziv UO i u naredne četiri godine predvodiće realizaciju strateških ciljeva i prioriteta koje su odredili članovi NALED-a.

  Za potpredsednike Upravnog odbora izabrani su generalni direktor kompanije Gomex Goran Kovačević ispred privrede, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić ispred lokalnih samouprava i Dragana Čukić, član Upravnog odbora ACES, kao predstavnik organizacija civilnog društva.

  – Velika je čast i odgovornost stati na čelo Upravnog odbora NALED-a, najuspešnijeg poslovnog udruženja u Srbiji, koje je pokretač najvažnijih reformi u poslednjih nekoliko godina. Značajno smo doprineli unapređenju ambijenta za poslovanje i ostvarili velike rezultate poput uvođenja e-građevinskih dozvola, najboljeg plasmana na Doing business listi, usvajanja Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, jačanja kapaciteta opština za razvoj privrede i privlačenje investicija u pet zemalja jugoistočne Evrope. Od članova novog saziva UO i mene s pravom se očekuje da te rezultate nadmašimo – izjavio je Aleksandar Ružević nakon imenovanja.

  Prema njegovim rečima, Upravni odbor će se voditi smernicama i reformskim prioritetima koje su izabrali članovi NALED-a među kojima su suzbijanje sive ekonomije, reforma poreskog sistema i smanjenje parafiskalnih nameta. Cilj je i da NALED nastavi aktivno da radi na smanjenju birokratije kroz pojednostavljivanje i modernizaciju administrativnih procedura, unapređenju uslova poslovanja na lokalu kroz realizaciju Programa certifikacije opština po meri privrede u jugoistočnoj Evropi, kao i na bržem razvoju elektronske uprave.

  Aleksandar Ružević diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu i deo je Coca-Cola tima od 1998. Karijeru je gradio vodeći timove profesionalaca na različitim tržištima, od Makedonije do Ukrajine, uvek postižući značajne rezultate i postavljajući nove granice kako u obimu poslovanja, tako i u društveno odgovornim inicijativama kompanije.

  Za generalnog direktora Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora postavljen je u avgustu 2015. Član Upravnog odbora NALED-a postao je 2016. a pre toga obavljao je i funkciju predsedavajućeg NALED-ovog Saveza za fer konkurenciju, čije je osnivanje pokrenula kompanija Coca-Cola.

  Upravni odbor NALED-a čine pet predstavnika privrede, tri predstavnika lokalnih samouprava i jedan predstavnik organizacija civilnog društva –Aleksandar Ružević, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, Goran Kovačević, generalni direktor kompanije Gomex, Stanka Pejanović, generalna direktorka Gorenja, Vojislav Genić, direktor za javni sektor za centralnu i istočnu Evropu SAP i Vladimir Novaković, generalni direktor Apatinske pivare, Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora i Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, kao i Dragana Čukić, član UO ACES-a.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE